Фруктиера от канап

Последна редакция на 19/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 700 пъти

В летните жеги много често предпочитаме плодове, вместо тежки, шоколадови торти. И сме сигурни, че ви е омръзнало да се чудите коя купа да използвате за сочните праскови или червените ягоди. Е, може да си улесните избора, като сами си направите най-красивата и подходяща фруктиера. За изработката й ще са ви необходими – канап, лепило C-200 (или по-безопасната алтернатива от смес на вода и брашно), няколко по-големи балона.

  • Надуйте балона в желаната големина. Колкото по-голям бъде неговият диаметър, толкова по-голяма фруктиера ще имате.
  • Накиснете предварително канапа в лепилото или сами си направете безвредно такова, като смесите брашно с двойно количество вода. Трябва да се получи хомогенна смес, която да не е много гъста. Важно е да знаете, че ако работите с C-200 вашият съд за плодове ще бъде много по здрав, в сравнение с домашното лепило.
  • Започнете да намотавате напоения канап около балона, като не забравяйте да оставите отвор. Тук е моментът, в който може да дадете воля на въображението си. Може да направите най-различни форми, с всякаква големина на дупките. Или да наслоите канап, така че да стане плътна фруктиера. Във втория случай новата ви придобивка ще бъде и по-здрава.
  • Изчакайте хубаво на изсъхне. Най-добре 24 часа.
  • Спукайте внимателно балона с карфица и сложете любимите си летни плодове в канапената фруктиера.

Вижте още: Как да превърнете купата си в пленителен декоративен елемент?

Свързано:

Декорация за стена Декорация за дома с дъх на лято