4. Заобиколете се с красиви гледки

Последна редакция на 02/05/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 763 пъти

Погледнете към лятото. Затворете очи и си представете безкрая, който бихте видели от върха на някоя планина или в морския хоризонт... Безкрая на лятното щастие и добро настроение. А сега ги модифицирайте и пренесете под някаква форма и в дома си.

  • Ако разполагате с красива гледка като гора, градинка, планина, море, река, езеро, басейн или чистото небе, то поставете колкото можете повече от мебелите си да гледат натам. Това се отнася най-вече и за тези на терасата или двора ви.
  • А ако не разполагате с хубава гледка, то си я създайте. Начин да го направите е като поставите фототапет с природно изображение или просто цветна картина на стената си. 

Свързано:

Идеи за мебели Как да внесете лятото в дома си - 5 лесни идеи

В средата на колажа виждате перфектно разположена тераса. От нея се виждат единствено гори, растителност, зеленина. Свежестта е на макс. Тя е пренесена и в мебелировката със зелени възглавници и плетени естествени дивани, фотьойли и маса. Но подобна идилия би могла да се получи в провинциалната вилата, но трудно в градския апартамент. Но за там са фототапетите. Такъв виждате на примера горе вдясно. Всичко в стаята е в бяло и тук-таме сиво. А акцентът е стената с приказен природен пейзаж. Който, за жалост, е нереален, но при липсата на истински, върши добра работа. Подобен е и случаят горе вляво. Но тук е използвана само една цветна картина. Тя е едновременно пъстра и внасяща добро настроение, но и не толкова претенциозна, за да трябва да съобразявате целия си интериор спрямо нея. Прекрасни са и примерите в двата долни ъгъла - обширна зеленина и чуден басейн. Ако разполагате с поне едно от двете, не ви трябва нищо повече от един стол. Просто седнете, отпуснете се и се отдайте на релакса и позитивните си летни емоции.