2. Леки завеси за повече слънчева светлина

Последна редакция на 01/05/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 704 пъти

Лято е. Жаркото слънце напича и носи със себе си ведрост и позитивизъм. Защо да го скривате с тежки пердета или непробиваеми щори? Пуснете го в дома си и то ще ви подари част от веселото си настроение.

  • Използвайте леки завеси в пъстри цветове. Тези от прозрачна материя са най-подоящи. Покривайте прозорците си с тях само вечер. Оставете дневната светлина да се пренесе и у вас. Ако гледката навън е към планински върхове, към река, море или дори просто към небето, то защо да си пречите да й се наслаждавате?
  • И все пак, ако държите на плътните пердета, за да не се събуждате от сутрешното слънце, то не забравяйте да ги махнете, щом сте отворили очи и сте готови за безброй летни усмивки.

Свързано:

Декорация за стена Как да внесете лятото в дома си - 5 лесни идеи

На изображението виждате два варианта за завеси. И двете изображения навяват усещане за лято, простор, светлина. Но разликата е очевидна. При десния вариант не бихте възпрепятствали слънчевата светлина дори и с пуснати пердета. Те са прозиращи, а освен това и са в блед бежово-жълтеникав цвят. А това спомага още повече за пълното усещане на слънчевото въздействие. Те носят чувство за лекота и безгрижие. От друга страна, левият пример е с плътни завеси. Веднъж сложени, те не биха позволили на слънцето да проникне в помещението. Цветовете оранжево и бяло внасят настроение и лятно настроение, но без слънцето магията е неосъществима. Но както виждате, когато са дръпнати настрани през деня, дори те позволяват пред очите ви да се открие тази мечтателна гледка към лятното синьо небе.