3. Доближете се до природата

Последна редакция на 01/05/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 666 пъти

Лятото е свързано с прекарването на дълги следобеди в парка, часове припек на слънце, обхождане на гори и планини. Цветя, дървета, свежи плодове и аромати - всичко това прави този сезон така незабравим и свеж. Затова и ако пренесете поне частица вътре в дома си, мигновено ще усетите разликата.

  • Вземете няколко саксии и вази с цветя, мебели от естествени материали като бамбук и коноп и се насладете на лятното си безгрижие.
  • Без значение дали терасата ви е няколко квадрата или разполагате с голям двор, лятото е навсякъде. Потопете се в него още от сутринта, като изпиете кафето си на терасата, а защо не и просто подали глава през прозореца. Вдишайте и почувствайте лятото, позволете му да ви зареди с безграничните си енергията и позитивизъм.

Вижте още: 5 идеи за градския балкон

Свързано:

Как да внесете лятото в дома си - 5 лесни идеи

На изображението виждате пет варианта за лятно аранжирани външни "вътрешни" пространства. Те са част от домове, но и от външната природа. В средата е показана една по начало най-обикновена градска тераса. Но собствениците й са се погрижили да внесат чувството за природа на макс. Зеленината обгражда цялото пространство - саксии, сандъчета, пълзящи растения. А в ъгъла са поставени два плетени стола и малка масичка за сутрешно кафе или вечерна напитка. За да се придадат още повече уют и топлина, на пода е сложен и мек килим - във весел червен цвят. Долу вляво на колажа виждате подобен пример, но на по-голяма площ и с по-малко растителност. Очевидно първият вариант е далеч по-приказен и летен въпреки малките си размери. Долу вдясно е показан и друг вариант за още по-тесен балкон. Тук лятото е внесено по-скоро чрез свежото синьо на дървените столове и маса. Поставени са и две малки саксии, но те са едва незабележими. Но въпреки малката площ и тук биха могли да бъдат сложени пълзящи растения по перваза. Над това изображение виждате мечтаният летен басейн. Не всеки разполага с такъв, но всеки би могъл да сложи в дома си подобни плетени табуретки и с коктейл в ръка да си представи, че е на плажа, докато се препича на слънчевата си тераса. Същото би могло да се случи и на балкона в левия горен ъгъл. Тук лятото се излъчва от всичко - от веселите възглавници на флорални мотиви, от множеството цветя в саксиите, от вазата на масата, от използваните естествени материали за мебелите и част от ограждението, от слънцето, което огрява цялото пространство.