Идеи за подарък за нов дом

Публикувано на 02/12/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 02/12/2019 | Видяно 446 пъти

Нанасянето в нов апартамент е повод, който си заслужава да се отпразнува! Преди време, когато отиваш на гости в нов дом, всеки е подарявал нещо за жилището. Тази традиция си остава актуална и до ден днешен. Някои новодомци сами си казват от какво имат нужда. Докато пък други предпочитат момента на изненадата. Вижте няколко практични подаръка за новодомци, които биха били полезни на всяко домакинство!

Ако пък на вас ви предстои нанасяне в нов дом и все още не сте готови, потърсете съдействие от страна на регистрираните в MaistorPlus професионалисти в сферата на интериора.


Топло, меко и практично

Кой не обича да се завие в меко одеяло и просто да гледа филм или да чете книга?

 • Помогнете на домакините да се почувстват суперуютно и комфортно. Със сигурност ще им допадне сгушването в топло и меко одеяло. Преценете какъв бюджет бихте отделили. В зависимост от това, разгледайте различни варианти – от вълна, памук, комбинация памук и полиестер. Ако пък ще вложите по-голяма сума – кашмир или изкуствена кожа.
 • Качествен спален комплект – в тази ситуация трябва да сте запознати с големината на матрака. Има брандове, които предлагат изработка на персонализирани спални комплекти. Един жокер от нас - стандартният размер на матрак за спалня е 160Х200 см.
 • Изберете пухкаво килимче. В този вариант обаче трябва да сте запознати с интериора в новия дом. В протвен случай рискувате да им купите нещо напълно непотребно.
 • Ако не сте запознати с цветовете, използвани в дома на новонанеслите се, придържайте се към неутрални цветове, които са лесни за съчетаване.


Полезни и практични подаръци за кухнята

Новата кухня означава и ново кулинарно вдъхновение. Ето идеите, на които може да заложите и със сигурност няма да сбъркате!

 • Подарете на вашите приятели хубава готварска книга. Може да е някоя, която самите вие притежавате и сте запознати със съдържанието ѝ. Или пък такава, която е смятана за кулинарна класика. Дори да не я използват често ще изглежда добре на кухненския рафт.
 • Домакински уреди – в тази ситуация рискът, който поемате е малко по-голям, затова предварително попитайте собствениците на дома. Подходящ подарък може да бъде кана за вода, микровълнова или пък тостер.
 • Комплект кухненски съдове за готвене – никога не са излишни още няколко тенджери или тиган.
 • Може да се каже, че един от най-често подаряваните подаръци е комплект чаши, независимо дали за кафе или за вино. Ако сте се спрели на този подарък, изберете от някой крафт магазин, така подаръкът ви ще бъде уникален по рода си.
 • Подгответе кошница пълна с най-различни кухненски помощници - белачка, ренде, мелничка за пипер, бъркалки и като бонус хубаво ароматно кафе.

Вижте още: 5 практични и функционални идеи за вашия дом


Допринесете за красивата декорация на новия дом

Ако искате да подарите нещо, което ще издържи по-дълго от букет цветя, следващите редове са точно за вас.

 • Като сме започнали с цветята, подарете саксия. Имайте предвид все пак, че саксийното растение е отговорност, и ако не сте сигурни за способността им да се грижат за цветя, изберете такъв вид, който не е особено капризен.
 • Ароматни свещи – бъдете сигурни, че почти всеки обича хубава ароматна свещ. Потърсете любимия аромат на домакините и ги зарадвайте.
 • Талисмани – всеки от нас е чувал как фигурката слонче и жаба са за положителна енергия във всеки дом. 
 • Подарете картина – трябва да се запознати със стила, който предпочитат новодомците. Не всеки си пада по сюрреалистичните творби.
 • Последното ни предложение, но не и по важност е да подарите осветена икона. Препоръчваме ви икона на Дева Мария – покровителката на дома или на Свети Мина – покровител на семейното огнище.

Ако пък на вас ви предстои придобиването на нов дом, ви съветваме предварително да изготвите списък с най-необходимото и да го предоставите на гостите си. Така и за вас, и за тях ще бъде по-лесно.

Все още не сте приключили с ремонта? Потърсете специалисти с богат опит, с които да си сътрудничите в създаването на дома мечта. Заявете напълно безплатно проекта си и изберете най-благоприятното за вас предложение. След като приключите, не забравяйте да качите снимки и да споделите мнението си за избраните от вас изпълнители, регистрирани в MaistorPlus.