5 практични и функционални идеи за вашия дом

Публикувано на 14/08/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 05/11/2019 | Видяно 2 909 пъти

Всеки, който е живял в малък апартамент се е чудил как жилището му да бъде функционално, а в същото време и красиво? Е, тази задача изглежда много сложно постижима на пръв поглед. Истината е обаче, че мисията може да се реализира много лесно, ако знаем как да я постигнем. В днешно време има много варианти – готови мебели и такива по поръчка. Днес сме ви приготвили точно такива идеи.

Имате желанието да промените дома си, но не мислите, че бихте се справили сами? Обърнете се към регистрираните в сайта доказани специалисти в интериорния дизайн, които ще ви помогнат да постигнете желания резултат.


Многофункционална стена

Многофункционалната стена е идеален вариант за едностаен апартамент, или ако често ви посещават приятели с пренощуване. С нея може да имате както рафтове, на които да подредите вещите си, така маса и спалня... в едно! Прекрасен вариант е за хора, които нямат достатъчно пространство за отделни помещения с различни предназначения.

  • Ключовият момент при избора ѝ е да отива на стила на стаята както в разгънат вариант, така и когато е прибрана.
  • Изберете цветът на таблата на леглото да подхожда в останалите нюанси в стаята. Така по най-лесен начин ще си осигурите прекрасен дизайн, без излишни затруднения и декорации.
  • От спалня мигновено можете да превърнете стаята си в офис или дневна. 


Легло – подиум

Добавете допълнително пространство в спалнята си, като използвате дизайна не кревата. Ако имате нужда от повече място в дома си или просто не обичате претъпканите помещения, легло-подиум е точно за вас.

  • С многото на брой шкафчета за съхранение, вещите ви ще бъдат на една ръка разстояние.
  • Ще спестите място от дрешник или гардероб.
  • Ще имате нетрадиционно легло, което няма как да не се хареса на всеки.
  • Този тип легло е удачен за детска стая, спалня и за стая за гости.

Вижте още: Мултифункционални мебели за малко жилище


Функционално легло за стаята на вашето дете

Идеално легло за деца и тийнейджъри, ако имат желанието да спят нависоко, без да ви се налага да купувате двуетажно легло. Разбира се, бъдете готови, че ще бъде по-скъпо, в сравнение с по-обикновените модели. До голяма степен това ще се наложи и заради наличието на не малко механизми, които да ви осигурят комфорт. Основните ползи от този тип легло са няколко:

  • Механизмът му позволява да повдигнете цялата горна част и да използвате пълноценно мястото за съхранение.
  • Има много разделения за книги, играчки и съкровища.
  • Под леглото може да подредите дрехите, обувките и играчките. По този начин стаята винаги ще изглежда спретната и подредена.
  • Страничните рафтове пък могат да се използват като стълба, за да спомогнат за качването върху леглото. Също така те служат и за допълнително място за вещи.


Мечтаната практична детска стая

Често леглото е елементът в стаята, който заема най-много място. С тези идеи, освен че ще спестите място, стаята на вашето дете ще изглежда много по-подредена.

  • Първият вариант, който ви представяме е изключително практичен. С него ще имате един уютен кът за четене или гледане на филм, в комбинация с място за сладки сънища.
  • Втората идея разполага с много място за съхранение на дрехи, играчки и какво ли още не. Издърпващите се щендери, множеството чекмеджета и рафтове са идеални, за да съберете много вещи. А и по този начин в детската стая има още повече място за луди игри и приключения!

Вижте още: Уникални предложения с двуетажни легла


Използвайте библиотека вместо стена

Когато разполагате с малко пространство, всеки сантиметър е важен. Защо да губите място със стена, когато можете да използвате рафтове или библиотека, за да разделите помещението. Освен красиво, също така е изключително полезно и функционално.

  • Библиотеката е прекрасен начин да разделите трапезарията от останалата част от помещението.
  • Основно нейно предимство е, че рафтовете допускат повече светлина от обикновена стена. Ако използвате два различни вида в трапезарията и хола, можете да създадете две напълно различни и уникални помещения.

Решили сте, че трябва да направите промяна в дома си, но не сте сигурни точно какво искате? Обърнете се към специалистите в интериорния дизайн, които могат да ви дадат идеи и да ви съдействат в тяхното осъществяване. Всичко, което трябва да направите е да направите безплатна заявка за проект. Специалистите, регистрирани в MaistorPlus ще се свържат с вас, предлагайки ви оферти. След като ги разгледате, изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта