Мултифункционални мебели за малко жилище

Публикувано на 03/07/2014 от Адриана | Последна редакция на 09/08/2016 | Видяно 45 848 пъти
Мултифункционални мебели за малко жилище

По данни на ООН през 2040 г. градското население в световен мащаб ще достигне 9 млрд. души (за сравнение през 2011 то е наброявало 3,6 млрд.). Нарастващата тенденция да живеем в големи градове, неминуемо води до революционни промени в архитектурата, строителството, интериорния и мебелния дизайн. Жилищата стават все по-малки и се появява нуждата от практични мебели, които да съчетават повече от една функция и да не заемат излишно пространство. Точно такива са и мебелите, които ще видите в тази статия.

А ако вече знаете какво търсите, свържете се с доказали се мебелисти:

Или директно сравнете цени: 

История на мултифункционалното легло

История на мултифункционалното легло

Най-добрият приятел на малкото жилище е падащото легло, наричано още леглото на Мърфи. Легендата разказва, че Уилям Мърфи е бил ухажван оперен певец, който по принуда живеел в едностаен апартамент в Сан Франциско. Етикетът и моралът на времето не му позволявал да покани жена в малкия си дом, който на практика представлявал спалня. Хрумнало му, че леглото може да бъде вградено в стената, като по този начин ще си спечели повече свободно пространство за гости. В последствие около 1900 г. Мърфи патентова падащото легло и основава фирма за производство на мебели в Щатите.

2 в 1 - спалня и дневна

2 в 1 - спалня и дневна

Хол през деня. Спалня през нощта. В наши дни се появяват модерни модификации на падащото легло на Мърфи. Кой би се досетил, че малкият перваз над дивана ще се превърне в опора на леглото, което е скрито отзад?

Приберете офиса в шкафа

Приберете офиса в шкафа

Ако работите от вкъщи, значи пред вас стои още едно предизвикателство при обзавеждането. Малките жилища изискват да комбинирате умело предназначението на пространствата. Домашният офис с дневната, например. След като приключи работният ден, прибирате офиса в шкафа и се разполагате удобно в дневната.

Компактна и функционална секция

Компактна и функционална секция

Пространството в апартамента може да не е голямо, но това няма да е за сметка на телевизора, нали? Дишайте спокойно! Тази компактна и функционална секция не само ще ви позволи да не се лишавате от любимите си джаджи, но ще ви освободи допълнително място за още едно легло. Жалко само, че не е обърнато към екрана.

Вижте още: Интериорен справочник за дневна 

Мултифункционална детска стая

Мултифункционална детска стая

На пръв поглед стандартна тийнейджърска стая. Комбинация от два светли цвята в интериора, бяло и сиво, с акцент от ярко зелено. Легло, библиотека, гардероб и бюро. Бюро, което се трансформира във второ легло за забавни дълги вечери с приятели. Със сигурност все още помните някоя история от преспиването при най-добрите ви приятели като деца, нали?

Освободете пространство в детската стая

Освободете пространство в детската стая

Децата имат нужда от повече свободно пространство за игри. Ето защо повдигнатото сгъваемо легло е идеално за детската стая. А и за никой не е тайна, че повечето малчугани намират нещо вълнуващо и приказно в това да се изкачат по специална стълбичка, за да стигнат до покоите си.

Детската стая - удобна и практична

Детската стая - удобна и практична

Още един пример за мултифункционалност на мебелите в обзавеждането на детската стая. Този път съчетанието е между компютърно бюро, гардероб, секция и легло. Няма какво повече да добави човек.

Поканете голяма компания у дома

Поканете голяма компания у дома

Стига да разполагате с достатъчно пространство, разгъващата се маса ще ви позволи да настаните удобно всичките си гости. Забравете притесненията си, че за някой няма да остане място. Просто страхотно!

Този модерен хол също крие изненада

Този модерен хол също крие изненада

Този модерен хол също крие изненада. Едната половина на ъгловия диван се прибира с повдигащ механизъм, за да освободи място за падащото легло, скрито в секцията отзад. Страхотна идея, в случай че някой от гостите ви остане да пренощува след вечеря.

Помислете къде у дома да осъществите тези идеи

Помислете къде у дома да осъществите тези идеи

Вижте още: 9 идеи за малка и функционална баня

Вдъхновихте ли се от тази специална колекция на мебели с уникален и мултифункционален дизайн? Не забравяйте, че в MaistorPlus ще откриете специалисти, които могат да осъществят всяка ваша идея. Направете безплатна заявка в сайта и сравнете цените и предложенията на водещи изпълнители в сферата на мебелите и обзавеждането.