Интериорен справочник за дневна

Публикувано на 07/08/2014 от Адриана | Последна редакция на 19/08/2016 | Видяно 19 490 пъти

Замисляли ли сте се, че може би дневната е най-социалната зона в дома ви. Там посрещате гостите си, гледате телевизия, прекарвате време в приятни приказки със семейството или в игри с децата на килима. Независимо дали холът ви е голям или малък, тайната рецепта за създаване на уютна атмосфера, се крие в разумното разпределяне на свободното пространство. Нека видим какво препоръчват специалистите за това помещение в дома ни.

Вижте още: Интериорен справочник за кухня


Обзавеждане

Нека разгледаме един стандартен модел за обзавеждане на дневната с подчертана фокусна точка. Към нея са ориентирани и всички мебели в помещението. В случая ролята на фокусна точка се изпълнява от телевизора, но тя може да бъде още домашната библиотека, камината или красива панорамна гледка.


Разположение на телевизора

В зависимост от размера на телевизора можете да пресметнете разстоянието, на което е препоръчително да отдалечите дивана. Ако вашият телевизор е с 40-инчов екран (101.6 см), умножете размера му пo 1.5 и ще получите минималната дистанция до дивана. Постарайте се ъгълът, под който виждате центъра на екрана да е около 15-20.


Декорация

Вечният спор между мъжа и жената завършва с въпроса - пердета или щори? Ако изберете пердета за дневната, обърнете внимание как трябва да бъде монтиран корнизът. Картините също чудесно ще допълнят интериора на вашия хол. Разположете ги минимум на 145 см от пода или на височината на очите ви. Ако сте фенове на ламперията, можете да я поставите на 81 см, в случай, че таванът на вашето жилище е с височина 260 см.

Вижте още: Интериорен справочник за баня

Ако търсите по-нестандартно решение за обзавеждането на вашия хол, препоръчваме ви да ползвате услугите на специалист. В MaistorPlus можете да сравните няколко оферти, преди да изберете подходящ интериорен дизайнер за вашия проект.

Направете безплатна заявка



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта