Време е за пълна промяна на вашето мазе

Публикувано на 07/02/2020 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 07/02/2020 | Видяно 2 300 пъти

Ако ви е писнало от хаос в мазето, в който трудно намирате вещите, които ви трябват, то вероятно именно в този момент е време за промяна. Новата година е тук - нека изчистим дома си от излишните боклуци и вещи и създадем ред, в който мислите ни могат да преминават плавно и по-концентрирано.

За тази цел днес сме подбрали няколко ценни идеи за организация и съхранение в мазето, с които се надяваме да постигнете повече комфорт за себе си и близките ви. На помощ са и изпитаните професионалисти по почистване, които ще ви помогнат с по-тежката и неприятна работа, за да ви останат само завършващи дейности, които отнемат по-малко време и усилия.


Обзавеждането е важен компонент, дори за мазето

Едва ли много от вас са се замисляли за обзавеждане в мазето. Вероятно там се разполагат няколко рафта за подредба на вещи - и до там. Но ако сте от сръчните хора, които обичат да майсторят, вероятно ще ви влезе в употреба едно прилежно подредено работно място. И ако в никоя от стаите у дома нямате място за такова - защо да не си осигурите такова в мазето!

  • Страхотна идея е изграждането на рамка от секции и шкафове, заобикаляща голяма комфортна работна маса.
  • Закачането на най-необходимите за ежедневието инструменти на стената над масата е не просто хитър начин да усвоите пространството, но ще ви осигури много повече комфорт, когато сте се съсредоточили върху следващия си проект.
  • Такъв тип секция би служила добре и като място за съхранение, в случай че не сте от хората, които майсторят каквото и да било.

Вижте още: Поканете гостите си на балкона


Съхранявайте със замах

Ако към момента мазето ви е потънало в безразборно нахвърляни кашони и чували - изненада! Това не само ви носи дискомфорт, поради огромното количество хаос, но може да предизвика проникването на прах сред ваши ценни вещи, както и нахлуването на влага и дори някои по-дребни буби.

  • Ако искате да промените това, заменете колкото се може повече от кашоните с кутии, които се затварят плътно с капак.
  • Те могат да са дървени, с грижа за природата, или по-евтини такива, от обикновена пластмаса.
  • Ако съхранявате хартиени материали - завийте ги в допълнителен слой рециклирана хартия, която да предпазва вашите снимки, книги и други ценни вещи и спомени от влага. 

Виж още: Как да си направите сами флорална украса за стена


Да подходим с професионализъм и вкус

Ако в мазето ви прониква поне малко дневна светлина - не е лоша идеята да използвате въображението си, като вложите минимално количество декорация.

  • Спрете се на естествени материали, като дърво например.
  • А ако сте сред сръчните ни читатели - една стена от мини пънчета ще се превърне в перфектният стелаж за вашите инструменти. Тя също така ще ви радва с красив външен вид по време на ежедневните занимания.

Създайте си приятна работна атмосфера и ще усетите, че това повишава качеството на труда ви. И не забравяйте, че за тежката и мръсна работа в което и да е помещение от дома ви можете да разчитате на изпитаните специалисти, регистрирани при нас. Възползвайте се още сега да подадете своята безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта