Време е за пълна промяна на вашето мазе

Публикувано на 07/02/2020 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 07/02/2020 | Видяно 772 пъти

Ако ви е писнало от хаос в мазето, в който трудно намирате вещите, които ви трябват, то вероятно именно в този момент е време за промяна. Новата година е тук - нека изчистим дома си от излишните боклуци и вещи и създадем ред, в който мислите ни могат да преминават плавно и по-концентрирано.

За тази цел днес сме подбрали няколко ценни идеи за организация и съхранение в мазето, с които се надяваме да постигнете повече комфорт за себе си и близките ви. На помощ са и изпитаните професионалисти по почистване, които ще ви помогнат с по-тежката и неприятна работа, за да ви останат само завършващи дейности, които отнемат по-малко време и усилия.


Обзавеждането е важен компонент, дори за мазето

Едва ли много от вас са се замисляли за обзавеждане в мазето. Вероятно там се разполагат няколко рафта за подредба на вещи - и до там. Но ако сте от сръчните хора, които обичат да майсторят, вероятно ще ви влезе в употреба едно прилежно подредено работно място. И ако в никоя от стаите у дома нямате място за такова - защо да не си осигурите такова в мазето!

  • Страхотна идея е изграждането на рамка от секции и шкафове, заобикаляща голяма комфортна работна маса.
  • Закачането на най-необходимите за ежедневието инструменти на стената над масата е не просто хитър начин да усвоите пространството, но ще ви осигури много повече комфорт, когато сте се съсредоточили върху следващия си проект.
  • Такъв тип секция би служила добре и като място за съхранение, в случай че не сте от хората, които майсторят каквото и да било.

Вижте още: Поканете гостите си на балкона


Съхранявайте със замах

Ако към момента мазето ви е потънало в безразборно нахвърляни кашони и чували - изненада! Това не само ви носи дискомфорт, поради огромното количество хаос, но може да предизвика проникването на прах сред ваши ценни вещи, както и нахлуването на влага и дори някои по-дребни буби.

  • Ако искате да промените това, заменете колкото се може повече от кашоните с кутии, които се затварят плътно с капак.
  • Те могат да са дървени, с грижа за природата, или по-евтини такива, от обикновена пластмаса.
  • Ако съхранявате хартиени материали - завийте ги в допълнителен слой рециклирана хартия, която да предпазва вашите снимки, книги и други ценни вещи и спомени от влага. 

Виж още: Как да си направите сами флорална украса за стена


Да подходим с професионализъм и вкус

Ако в мазето ви прониква поне малко дневна светлина - не е лоша идеята да използвате въображението си, като вложите минимално количество декорация.

  • Спрете се на естествени материали, като дърво например.
  • А ако сте сред сръчните ни читатели - една стена от мини пънчета ще се превърне в перфектният стелаж за вашите инструменти. Тя също така ще ви радва с красив външен вид по време на ежедневните занимания.

Създайте си приятна работна атмосфера и ще усетите, че това повишава качеството на труда ви. И не забравяйте, че за тежката и мръсна работа в което и да е помещение от дома ви можете да разчитате на изпитаните специалисти, регистрирани при нас. Възползвайте се още сега да подадете своята безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

М-Строй VIP
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта
Стоянов. С.
Плочки и теракот, София
5 извършени проекта
Сити Сайт VIP
Цялостен ремонт, Пловдив
Стефан Василев
Електроуслуги, София
1 извършен проект
Георгиев
Боядисване и декорация, София
Емил Димитров
Боядисване и декорация, София