Обзавеждането е важен компонент, дори за мазето

Последна редакция на 28/03/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 608 пъти

Едва ли много от вас са се замисляли за обзавеждане в мазето. Вероятно там се разполагат няколко рафта за подредба на вещи - и до там. Но ако сте от сръчните хора, които обичат да майсторят, вероятно ще ви влезе в употреба едно прилежно подредено работно място. И ако в никоя от стаите у дома нямате място за такова - защо да не си осигурите такова в мазето!

  • Страхотна идея е изграждането на рамка от секции и шкафове, заобикаляща голяма комфортна работна маса.
  • Закачането на най-необходимите за ежедневието инструменти на стената над масата е не просто хитър начин да усвоите пространството, но ще ви осигури много повече комфорт, когато сте се съсредоточили върху следващия си проект.
  • Такъв тип секция би служила добре и като място за съхранение, в случай че не сте от хората, които майсторят каквото и да било.

Вижте още: Поканете гостите си на балкона

Свързано:

Идеи за мебели Време е за пълна промяна на вашето мазе

За прилежно изглеждащо работно място в мазето е необходимо полагането на известно количество усилия. Невинаги успяваме да поддържаме в ред хаосът на места, в които светлината е в минимално количество, за това, на първо място, осигурете качествено изкуствено осветление. Съобразете къде да инсталирате контакти и копчета за лампи, спрямо мястото, на което ще разполжите бъдещото си работно място. Следващата стъпка е изборът на шкафове със стабилна конструкция. На снимката тук виждаме пвц шкафове в сив цвят, между които е изградена работна маса. Тя е заобиколена от шкафовете от всички страни, оформяйки се рамка, за да бъдат всички необходими принадлежности само на ръка разстояние. На стената зад работната маса виждаме окачени най-основните сечива, необходими за ежедневна или ежеседмична употреба, а по краищата са онези, които използваме по-рядко. Това е хитър трик за организация на работните съоръжения и инструменти, с който ще си осигурите максимален комфорт по време на работа. На самата стена на мазето, точно под прозорците отдясно, също виждаме добър метод за обособяване на малки пространства - използването на стената за съхранение на вещи е идеално решение за всяко мазе или гараж.