Как да си направите сами флорална украса за стена

Публикувано на 13/12/2017 от Лидия Йорданова | Последна редакция на 13/12/2017 | Видяно 6 786 пъти

Случвало ли ви се е да се захласнете по витрините на някой хубав магазин за цветя и да не можете да откъснете поглед от тях? Цветята винаги са част от най-важните събития в живота ни. Споделят ги с нас и ги правят по-специални. Помислете си колко прекрасно ще бъде да им се радваме всеки ден. Ще ни зареждат с вдъхновение и позитивизъм всеки път щом ги видим. Това е и причината да ви покажем как да си измайсторите сами флорална украса за стена. Следвайте стъпките по-долу, а ако сте готови за по-големи проекти, свържете се с доказали се интериорни дизайнери за креативни идеи и предложения.


Необходими материали за флоралната украса

 За да се получи страхотен резултат, ще е нужно да се сдобиете с няколко неща, а именно:

  • шест букета с около дванадесет изкуствени цветя всеки;
  • горещо лепило;
  • пистолет за топло лепене;
  • корда;
  • габърчета;
  • макетно ножче;
  • тиксо.

Всички тези материали могат лесно да се намерят. Повечето от тях ще откриете в книжарницата, а останалата част - в близкия железарски магазин. Нито са скъпи, нито са трудни за употреба. С изкуствените цветя може да се сдобиете от магазините, които продоват декорация за дома. В някои цветарски магазини също се предлагат. Бъдете внимателни да не пропуснете нещо, защото за успешното изпълнение на проекта, ще са ви нужни всички материали.


Как да залепите правилно цветята

Ще трябва да развалите целите букети и да ги организирате по цветове. С помощта на пистолета за топло лепене, поставете една точица от лепилото на върха на стъблото и след това го поставете в центъра на венчелистчетата на цветето, за което искате да го залепите. За да стане по-здраво, сложете към стъблото и няколко от листчетата на самото цвете, както е показано на снимката. Нужно е да го направите, защото ако го залепите само в централната част, вероятността да не стане достатъчно качествено залепяне е по-голяма. В последствие цялата конструкция може да се разпадне.


Как да аранжирате нанизите

По време на творческия процес се чувствайте свободни да експериментирате с различни комбинации от цветя и цветове. По този начин ще избегнете повтаряне. Като цяло цветята, които можете да подберете, са напълно подчинени на вашите предпочитания. Използвайте 8-9 на всеки наниз. Няма формула как да ги подредите – направете го по усет. Нанизите могат да са колкото искате – на снимката са 7 на брой. Там са напаснати според ширината на рамката на леглото. Така се запазва симетрията. Могат да са по-дълги или по-къси, в зависимост от самата стена и къде точно ще ги поставяте.


Как да окачите готовите нанизи на стената

След като направите вашите цветни нанизи, можете да ги окачите, като завържете главата на най-горното цвете с кордата. След това поставете габърчето в стената, близо до тавана, и закачете кордата на него. Трудно е да забележите както кордата, така и габърчето. Цялата конструкция изглежда все едно се рее из въздуха. За да я подсилите, може да я залепите с безцветна лента или тиксо. Това не е задължително. По-скоро е предпазна мярка. Ако сме ви вдъхновили и имате идея за проект, заявете го още сега! А в случай че са ви хрумнали цветни идеи, консултирайте се с интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus, за да чуете професионалното им мнение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта