4 начина да оползотворите ефективно ъгловите пространства

Публикувано на 06/07/2020 от Михаела Генчева | Последна редакция на 06/07/2020 | Видяно 2 722 пъти

Много често точно ъглите се оказват сложната част в едно помещение. Масова практика е да ги подминаваме с лека ръка и да ги оставим просто като една част от стаята. На практика обаче има начини, с които да превърнем тези кътчета в много функционални, стилни и удобни.

Когато домът ви е с ограничена квадратура, всеки метър е от голямо значение. И дори ъглите могат да бъдат чудесно място в жилището ви. Не ви се вярва? Приготвили сме ви няколко страхотни идеи, които ще ви накарат да ги пожелаете в с дома си. И все пак, ако имате нужда от професионално съдействие винаги може да се допитате до специалистите, регистрирани при нас. Те ще ви дадат чудесни съвети и предложения.


Ъглови пространства в антрето

Ъгловите пространства в антрето може да не бъдат истински кошмар за обитателите. Само са малко вдъхновение, идеи и сръчност, ще се превърнат в чудесен акцент. 

  • Вариант е да заложите на голям ъглов гардероб, зад входната врата. Предимството е, че по този начин може да се използва пространството в дълбочина и използваемата площ се увеличава значително. Хубаво е гардеробът да е разделен на няколко секции, всяка от които с различно предназначение. Но не забравяйте да отделите и място за закачалка и чадъри. Разбира се, тази алтернатива е за коридори, които имат по-голяма квадратура.
  • Второто предложение е две малки ъглови етажерки с огледален дизайн. Добре би било да обособите закачалка за ключове, така че да не се загубят и да има лесен достъп до тях. И едновременно с това да има и място за закачане на дрехи, чанти и шалове. 

Вижте още: Как да оползотворим по най-добрия начин неудобния ъгъл в стаята?


Практична идея за детската стая

В стаята на малчуганите също може да използвате местата с ъгли, и то доста успешно.

  • За да пестите от пространство, в ъгъла позиционирайте леглото. Сложете го плътно до стената, като е добре да имате и табла.
  • В ъгъла може да разположите и бюро със стол. Ако квадратурата ви е ограничена, не се отчайвайте. Изберете модел, който е по-компактен, но и удобен.
  • Може да се спрете и на ъглова етажерка, където да съхранявате играчки, книги или ученически пособия. 


Ъглова библиотечка

Това нестандартно предложение е много лесно за изпълнение и можете с малко предварителна подготовка да го изпълните сами.

  • Нужна ви е само стълба и крепежни елементи.
  • Тук имаме стълба, която е оставена в оригиналния си вид, без да се обработва. Това спомага за естествеността и непринуденият щрих, който внася. Ако обаче не ви допада, винаги може да я обработите с подходящи лакове.
  • Стъпалата на стълбата служат за разделители и подпори на книгите.  
  • В случай че тази идея не отговаря на стила на дома ви, то може да поръчате такъв тип библиотека от почти всеки магазин за мебели. На пазара има огромно разнообразие от модели, цветове и дизайни.

Вижте още: Как да преобразите домашната си библиотека?


Ефектни и стилни ниши

Ефектното оползотворяване на ъглите е еднакво успешно както за детската, така и за хола, кухнята и спалнята. А добавянето на ниша е чудесна алтернатива за всяка стая и интериорен стил.

  • Обособяването на ниша в ъгъла има множество предимства. Освен че изглежда страхорно, подобно място ще ви даде и допълнително място за съхранение. Изборът е изцяло във вашите ръце - дали да има закрити пространства или да бъде изцяло с открити рафтове.
  • На подобни ниши в кухнята може да съхранявате любимите подправки или чаши за кафе. В дневната ще може да слагате книги и списания.
  • С тяхна помощ ще имате едно допълнително място, което освен с функционалността си, ще плени всеки и с визията си.

Ъглите в дома могат да бъдат чудесен акцент, стига да имате идея как да ги превърнете в такъв. Ако имате нужда от професионални насоки, специалистите, регистрирани при нас са на един клик разстояние По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете тази, която най-много ви допада.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта