Как да оползотворим по най-добрия начин неудобния ъгъл в стаята?

Публикувано на 17/09/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/09/2016 | Видяно 37 524 пъти

Поставянето на мивката в ъгъла е удобно решение за компактната баня. Съществува обаче и още една възможност, която ви осигурява допълнително място за съхранение на кърпи и тоалетни принадлежности, и това е поставянето на ъглов шкаф. Заложете на дизайн, който да подхожда на останалата част от обзавеждането и преобразете напълно неизползваемия ъгъл в помещението!


Огледалото в ъгъла на спалнята ще я направи по-просторна

Оборудвайте спалнята с голямо вертикално огледало, което освен интригуващ акцент в обзавеждането, ще бъде и страхотен начин да използвате ъгъла на стаята. И тъй като огледалото отразява светлината, то ще спомогне за визуалното уголемяване на помещението, като ще създаде усещане за простор и хармония. Подберете рамка, която да подхожда на стила във вашата спалня и превърнете този елемент в перфектния завършек в интериора!

Виж още: Иновативни сгъваеми мебели за малки пространства


Как да оползотворим по най-добрия начин неудобния ъгъл в стаята?

Интегрирането на функционални решения в интериора на дома може значително да увеличи неговия капацитет за съхранение на вещи. Един от основните проблеми при обзавеждането на малки жилища е оползотворяването на неудобните ъгли в помещенията. Ето защо днес ви предлагаме няколко доказано успешни идеи, които ще направят жилището ви по-удобно и приветливо, като едновременно с това ще решат веднъж и завинаги проблема с използването на ъглите. За неговия цялостен ремонт се доверете на доказаните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Обновете кухнята, като поставите мивката в ъгъла

Много съвременни домакинства избират да поставят мивката именно в ъгъла на кухнята, за да спестят повече място за съхранение на съдове и пособия. Този вариант е приложим най-вече в малки жилища и кухни на балкона, чиито собственици се стремят към максимално усвояване на тясното пространство. Основният недостатък на поставянето на мивката в ъгъла е невъзможността за почистване на много големи съдове, затова преди да предприемете мащабна промяна, посъветвайте се с доверен специалист.


Покрийте ъгъла с красиви снимки за добро настроение

Неудобният ъгъл в дневната или спалнята може да се превърне във впечатляващ креативен завършек към интериора на дома. За целта подберете любимите си картини или фотографии, обмислете предварително разположението им и създайте уникално артистично пространство, което ще придаде индивидуалност на цялото помещение. Тази идея е съвместима с поставянето на бюро или рафтове в ъгъла, затова не се колебайте, а ни покажете своята вдъхновяваща интерпретация!

Виж още: Малки и практични бюра, подходящи за всеки кът


Превърнете ъгъла във вдъхновяващо работно местенце

Ако често ви се налага да довършвате работни задачи през уикенда, можете да създадете функционален офис у дома, като оползотворите ъгъла на някое помещение. За да спестите място, сглобете удобно бюро от палети или просто поставете по-широки рафтове, които да приемат ролята на работен плот. За да използвате максимално пространството във височина пък, монтирайте още няколко рафта, като не забравяйте да обърнете специално внимание на осветлението в тази зона у дома.


Поставете няколко удобни рафта в ъгъла на дневната

Тази идея е особено подходяща за компактни жилища, които имат нужда от повече пространство за съхранение. Неудобният ъгъл в кухнята или дневната може успешно да се превърне в страхотно кътче за подреждане на любимите ви декорации, като за целта ще са ви необходими само няколко устойчиви рафта. Поставете в близост до ъгъла удобно кресло и прекарайте предстоящите слънчеви следобеди с чаша чай и книга в ръка!


Ново място за вашия оригинален висящ стол

Артистичните натури сред вас със сигурност ще оценят тази идея, която съчетава интригуващия дизайн с невероятното удобство! За да оборудвате и своя дом с подобно кътче за отмора, преобразете ъгъла на дневната, като поставите страхотен висящ стол. На пазара ще откриете разнообразие от размери, форми и модели столове за всеки вкус и бюджет, а тези, които търсят своя нов творчески проект, могат да си направят подобна мебел и сами!

Виж още: 7 уникални удобни кресла за почивка


Идеално място за голямото саксийно растение

Саксийните растения придават неповторима естетика и на най-мрачните помещения, затова вдъхнете живот на ъгъла в дневната, като поставите там любимото си цвете. И тъй като повечето растения имат нужда от повече слънчеви лъчи, препоръчваме ви да ги поставите възможно най-близо до прозореца. Професионална помощ в избора на мебели и декорации за вашия дом пък можете да получите от опитни специалисти, като направите безплатна заявка в MaistorPlus!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
ЕТ "Венетон"
Електроуслуги, София
134 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта