Настолен циркуляр "Parkside" - какво показват тестовете на доверения майстор?

Публикувано на 21/02/2020 от Радина | Последна редакция на 11/03/2020 | Видяно 30 652 пъти

Пазарът в днешно време изобилства от голямо разнообразие от различни инструменти в полза на майсторите. Това, което със сигурност е незаменимо за всеки един дърводелец обаче, е циркулярът. Изборът за подходящия такъв инструмент може да се превърне в едно голямо предизвикателство.

Настолните циркуляри са подходящи за разрязване предимно на дърво, метал и пластмаса. Тези машини се произвеждат в много разновидности от модели с различни характеристики и размери.

Днес ще се запознаем с настолния циркуляр “Parkside“, който се предлага в магазините Lidl от 27.02.2020 г. до изчерпване на количествата, за да разберем как работи той и какво може да ни предложи. В тази задача заедно с нас ще включим и майстор с дългогодишен опит, който да изпробва продукта и ще сподели впечатленията си от него.


Първи впечатления

Преди да закупите циркуляр, който да използвате, трябва да помислите за техническите характеристики на продукта. За да останете доволни от направения избор, препоръчваме много внимателно да обърнете внимание на мощността, дълбочината на рязане, елементите на сигурността, функционалността и поддръжката му.

В уреда „Parkside“ забелязваме следните параметри:

  • Мощност - 1200 ват;
  • Обороти на празен ход n0 - 5000 min;
  • Брой зъби - 48;
  • Широчина на рязане при 90° - 120 x 60 mm;
  • Широчина на рязане при 45°- 80 x 60 mm;
  • Тегло - 7,6 кг.

Освен всичко това уредът е проектиран с лазер за изключително прецизно рязане и превключвател за включване и изключване, с който много удобно се включва и изключва уредът. В описанието е включено, че циркулярът има блокиращ прекъсвач, режещ диск и предпазител за него, неподвижен плот и торба за стърготини, в която се събира ненужният материал.

Освен с атрактивна цена, настолният циркуляр се откроява още и с другите елементи, които са включени в комплекта, а именно:

  • Циркулярен трион с герунг;
  • Фиксатор за детайл;
  • Шестограмен ключ 6 mm (C);
  • Шестограмен ключ 3 mm (D);
  • 2 подпори за детайл;
  • Стойка;
  • 2 графитни четки;
  • 2 батерии (AAA).

Този инструмент е с подходящо тегло (7,6 кг.) и е лесен за носене. Това позволява да го пренасяте с вас дори до отдалечен работен обект, а майсторът ни казва, че това е от голямо значение.

От характеристиките става ясно, че такъв уред може да бъде верен помощник в ремонтните дейности. С него можете много прецизно да режете плоскости и  да наредите паркета в дома си или да направите малка мебел с помощта на фантазията си. Възможността за рязане под определен градус е допълнителен бонус за един добре реализиран проект.

Вижте още: Как сами да поставим ламиниран паркет?


Детайлен поглед отвътре

"Уредът има добра работна мощност, с помощта на която без проблем може да се реже твърда дървесина и метал след смяна на диска. Лазерът, който е вграден, позволява изключителна прецизност на рязането".

Циркулярът има висока скорост на въртене на празен ход, която е 5000 об / мин.

„Голямо удобство осигурява възможността за свързване на инструмента към външно устройство за обезпрашаване“.

Циркулярният трион чрез въртящия се плот може да се завърта наляво и надясно. Чрез скалата е възможна абсолютно точна настройка на ъгъла - ъглите от 0° до 45° могат да се настройват бързо и прецизно на 15°; 22,5°; 30°.

Вижте още: Сравнение на цени - колко струва сами да монтираме ламиниран паркет и да се доверим на професионалист?


В процес на работа

Довереният ни майстор реши да изпробва инструмента на „Parkside“, като разреже паркетна повърхност, която да напасне в размерите на дневна стая.

„Този циркуляр реже перфектно гладки и точни линии за секунди.“, категоричен е майсторът.

„От изключителна важност за вашата безопасност е да осигурявате стабилност на машината, закрепвайки я например за работна маса.“

Функционалността на този уред обхваща голям диапазон за работа и изработка от рамки за картини до по-сложни конструкции от дърво и метал.

Наред с останалите характеристики на безопасността, нивото на шума е едно от нещата, с които трябва да се съобразите при избора на циркуляр. Тази машина е предназначена за рязане и това няма как да се случва безшумно. При уреда на „Parkside“ нивото на шума е в норми и не пречи при работа.

Компактният дизайн и дръжка за носене няма как да не направят впечатление, когато знаем, че този уред ще бъде използван често.

„Тази циркуляр е идеален за затворено и изолирано помещение, където нивото на шума няма да пречи на останалите. Ако обаче работата ви изисква да изберете циркуляр с по-голяма мощност и по-високи нива на шума, задължително носете шумоизолиращи слушалки – така ще избегнете риска да навредите и на собствения си слух.“

“Препоръчвам циркуляра „Parkside“ на всички, които искат да съчетаят качество и цена в един уред. 3-годишната гаранция е друго предимство, от което потребителите могат да останат доволни”.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Начо Цветков
Боядисване и декорация, София
5 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта