Перфоратор "Parkside" - какво показват тестовете на доверения майстор?

Публикувано на 02/01/2020 от Теа Даулова | Видяно 22 203 пъти

В арсенала на всеки майстор има редица важни инструменти, като несъмнено един от тях е добрият перфоратор. Този уред е нужен не само на професионалисти в сферата на строително-ремонтните дейности, но и на хоби-майстори, които с лекота ще успеят да закачат щорите в кухнята си или да пробият дупка в стената за монтиране на стойка за телевизор. Ако разполагате с качествен перфоратор, работата може да се свърши изключително бързо без допълнителни тревоги.

Производителите предлагат широка гама от подобни уреди, а изборът на подходящия може да отнеме повече от предвиденото време. На първо място трябва да сте наясно за какво ще използвате перфоратора и колко често, за да направите правилния избор. Добре би било да съобразите мощността му, функциите, които предлага, метода на захранване. Хубавата новина е, че на пазара има перфоратори, които могат да съчетаят в себе си ефективност за различни нужди – от малки ремонтни дейности до по-мащабни такива.

Днес ще ви представим един перфоратор, който на пръв поглед комбинира идеално в себе си компонентите качество и достъпна цена. За да разберем как работи и за какво на практика може да ни бъде необходим, се обърнахме към майстор със завиден опит, който да тества уреда и да сподели какви са впечатленията от него изпробва уреда и да изкаже впечатленията си от него.

Заедно ще изпробваме перфоратора "Parkside PBH 800 A1".

 


Първи впечатления

При избора на перфоратор майсторът ни сподели, че е важно да обърнем внимание на характеристиките - скорост на въртене, номинална мощност и максимален диаметър на пробиване. Точно такава информация  откриваме още на опаковката на продукта:

  • Сила на удара: 1,2 J;

  • Номинална консумация: 800 W;

  • Номинално напрежение: 230 V ∼ 50 Hz (променлив ток);

  • Номинална честота на въртене на празен ход: n0 0 – 1650 min-1;

  • Брой удари: 0 – 7500 min-1;

  • Макс. диаметър на свредлото: 13 mm за стомана; 24 mm за дърво; 19 mm за бетон.

„Характеристиките на перфоратора говорят за това, че уредът е бърз и мощен и удобен за ежедневно приложение. Производителят е успял да постигне балансирано съотношение между качество и цена, което за повечето хора е от особено значение. “ - споделя довереният ни майстор.

Освен качествената изработка и удобния дизайн, които ни правят впечатление, перфораторът може да се похвали и с важни допълнителни елементи, които се съдържат в комплекта, а именно:

  • Допълнителна ръкохватка;

  • Бързозатягащ патронник със захват SDS-plus;

  • 3 свредла SDS (6/8/10 x 150 mm);

  • 1 плоско длето (14 x 250 mm);

  • 1 ограничител за дълбочина;

  • 1 куфар за носене.

Перфораторът работи с кабел. Това ще ви спести ангажимента да зареждате батерията и да се съобразявате с нейния заряд.

Вижте още: Сравнение на цени - колко струва сами да окачим телевизора си на стена и да наемем изпълнител?


Детайлен поглед

„Нещото, на което обръщаме внимание при всеки уред, е начинът му на включване и изключване. Производителите на този перфоратор несъмнено са създали удобна машина, с която се работи много лесно. Включването и изключването му става чрез задържане на превключвателя, а изключването става като превключвателят се отпусне. Може и да мислите, че това не е от особено значение, но в процеса на работа такова улеснение ще ви се стори ценно.” - казва майсторът ни.

Перфораторът, който държим в ръцете си, е подходящ за:

  • ударно пробиване в тухли, бетон и камък;
  • обработване с длето на бетон, камък и замазка ;
  • пробиване в камък, дърво и метал.

Възможната опция за настройка на позицията на длетото ни дава възможност да завъртим инструмента за процеса на обработка с длето в необходимата позиция, а честотата на въртене може да се настрои в зависимост от повърхността, за която ще използваме уреда.

Освен всичко това майсторът ни установи, че перфораторът разполага и с функция за непрекъснат режим на работа. Това е едно допълнително удобство, което ще бъде от полза при по-големи проекти, където времето за къртене/пробиване е значително по-дълго.

Шумът и вибрациите на уредите, с които работим, понякога са важен компонент при самия им избор. Тук виждаме, че по скала „А“ нивото на шума на електроинструмента възлиза на ниво на звука 94 dB(A), а върховата мощност на звука – 105 dB(A). Добре би било, когато работите с перфоратора да носите антифони, за ваша сигурност и удобство.

Вижте още: Как сами да монтираме телевизора си на стената?


В режим на работа

Довереният ни майстор изпробва перфоратора Parkside за пробиване на дупки в бетона конструкция. Тук той заявява, че „едно от основните предимства на този перфоратор е системата SDS plus, която позволява бърза смяна на инструментите на перфоратора. По този начин не губим излишно време в опити да поставим правилното свредло за работа.“

При поставяне на допълнителната ръкохватка ставаме свидетели и на възможността за промяна на позицията. Майсторът ни сподели, че това дава възможност за по-удобен захват на уреда по време на работа с него. „При максимално натоварване, уредът не даде никакви отклонения на свредлото, което позволява прецизна работа и бързо пробиване. Характеристиките и функциите на уреда по нищо не отстъпват на подобни уреди на пазара от същия клас. 3-годишната гаранция на перфоратора е страхотен плюс. А атрактивната цена го прави много добър избор за професионалисти и хоби-майстори.  

„Много добър уред на много изгодна цена. Изработката е много качествена, осигурява стабилен захват, а мощността на перфоратора  е много по-голяма от тази на други модели в сходния ценови клас. Издържа на продължително натоварване. Отличен избор е за малки ремонтни дейности в дома или на вилата, а защо да не влезе в употреба и на професионалисти, които държат на качеството? Голямо  предимство е и стабилният куфар, с който уреда може да се пренася лесно.

В заключение може да обобщим, че перфораторът Parkside е много подходящ за пробиване и къртене. Той е препоръчителен инструмент за всяка ремонтна дейност. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта