Детайлен поглед

Последна редакция на 24/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 812 пъти

„Нещото, на което обръщаме внимание при всеки уред, е начинът му на включване и изключване. Производителите на този перфоратор несъмнено са създали удобна машина, с която се работи много лесно. Включването и изключването му става чрез задържане на превключвателя, а изключването става като превключвателят се отпусне. Може и да мислите, че това не е от особено значение, но в процеса на работа такова улеснение ще ви се стори ценно.” - казва майсторът ни.

Перфораторът, който държим в ръцете си, е подходящ за:

  • ударно пробиване в тухли, бетон и камък;
  • обработване с длето на бетон, камък и замазка ;
  • пробиване в камък, дърво и метал.

Възможната опция за настройка на позицията на длетото ни дава възможност да завъртим инструмента за процеса на обработка с длето в необходимата позиция, а честотата на въртене може да се настрои в зависимост от повърхността, за която ще използваме уреда.

Освен всичко това майсторът ни установи, че перфораторът разполага и с функция за непрекъснат режим на работа. Това е едно допълнително удобство, което ще бъде от полза при по-големи проекти, където времето за къртене/пробиване е значително по-дълго.

Шумът и вибрациите на уредите, с които работим, понякога са важен компонент при самия им избор. Тук виждаме, че по скала „А“ нивото на шума на електроинструмента възлиза на ниво на звука 94 dB(A), а върховата мощност на звука – 105 dB(A). Добре би било, когато работите с перфоратора да носите антифони, за ваша сигурност и удобство.

Вижте още: Как сами да монтираме телевизора си на стената?

Свързано:

Работилница Lidl Перфоратор "Parkside" - какво показват тестовете на доверения майстор?