Уникални хайтек изобретения с изключителна функционалност

Публикувано на 09/05/2015 от Мария Колева | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 7 958 пъти

Технологиите все повече се развиват и стават неразделна част от нашия живот. Вече дори не можем да си представим как би преминал денят ни без смартфон, таблет и компютър. В бъдеще се очакват и други големи иновации и интересни джаджи. Ето две уникални хайтек изобретения, които може би също ще навлязат в ежедневието на човечеството. Те ще ви впечатлят със своята функционалност. А ако сте се вдъхновили да освежите дома си и да го направите ултрамодерен и практичен, не се колебайте да се свържете с професионалисти в интериорния дизайн още сега!


Дръжка за врата със система за дезинфекция

Това интересно изобретение се нарича „Пул Клийн“ и представлява дръжка за врата с вграден дезинфектант, който се освобождава с помощта на помпа. Джаджата, създадена от британско студио за дизайн, превръща един от най-големите развъдници на микроби в уред за по-добра хигиена. Освен това тя е снабдена със сензор, който следи колко често се използва.


Изрядна чистота

Въпреки че това е устройство би могло да се употребява във всяка една сграда, дори и в дома, идеята е особено полезна за болници, където хигиената винаги трябва да е на ниво. Според статистика само в САЩ от болнични инфекции умират 100 000 души годишно.

Виж още: Интелигентни кухненски приспособления за вдъхновение


Какви са предимствата на иновативната дръжка?

Устройството е с вграден софтуер, който следи процента на почистените ръце, колко дезинфектант е останал в дръжката, както и сигнализира кога патронът трябва да се смени. Информацията може лесно да се анализира. Такива изобретения вече се използват в болници в САЩ, а на някои места в Англия скоро ще бъдат въведени. Британското студио за дизайн, създало устройството, отчита, че хигиената се е подобрила с 22 до 77 процента след поставянето на специалната дръжка.


Хайтек огледало за баня

На пръв поглед тази джаджа изглежда като най-обикновено огледало, а всъщност е истинско технологично чудо. В нея са вградени два LCD дисплея, камера с функция за разпознаване на лица, два датчика за контрол на движението и микрофон за гласово управление. Може да се свърже с интернет и да се синхронизира с вашите смарт устройства.


Какви са функциите на хайтек огледалото?

Изобретението ви позволява да гледате филм, да слушате любима музика, да четете интересна книга или да следите водещите новини. Освен това, ако го свържете със съответните уреди, с него можете да регулирате температурата и осветлението в помещението. И всичко това става, докато се къпете, миете, освежавате!


Бъдете в крак с времето!

Уникалното устройство е изключително полезно, когато се приготвяте сутрин преди работа, защото ви показва какво е времето навън и ви напомня какви задачи имате за деня. Можете да добавите всякакви функции към него и по време на сутрешното освежавате да планирате бизнес срещи, да плащате онлайн сметки, да разпращате дневните задачи на семейството или колегите ви, и какво ли още не.

Харесват ли ви тези изобретения? Биха ли били полезни за вас? Накараха ли ви да мечтаете за по-модерно и комфортно жилище? Ако отговорът е да, не губете време и се свържете със специалисти по интериорен дизайн. Можете още сега да заявите вашия проект за обзавеждане напълно безплатно!


Тагове:

high tech

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Иван Сулев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта