Климатизация и топла вода в една система – иновация от Daikin

Публикувано на 11/07/2023 от | Последна редакция на 11/07/2023 | Видяно 6 329 пъти

Ако нямате възможност да използвате услугите на Топлофикация или централно отопление, а в същото време ви е необходима и климатизация, Daikin има решение за вас, при това само в една система. За повечето хора е известно понятието мулти сплит – система, при която няколко вътрешни климатични тела се свързват към едно външно тяло. Daikin надгради своята система мулти сплит с възможност за свързване към бойлер за гореща вода и така създаде Multi+.

Multi+ от Daikin позволява свързване на до три климатични вътрешни тела и бойлер за гореща вода с едно външно тяло, като използва най-съвременна технология за намаляване на енергийната консумация. Това е чудесно решение за апартаменти, където е необходима климатизация за 2 или 3 помещения, както и в случаите, когато нямате възможност или не искате да поставите няколко външни тела на фасадата. Тогава външното тяло може да се монтира на балкон или тераса и пак да остане място за вас.

”Advertisement”


Подходяща ли е Multi+ за вас?

Системата Multi+ e подходяща както при ново строителство, така и при ремонт или подмяна на системи за битова гореща вода (БГВ), когато имате нужда и от климатизация.

Друго предимство е лесната инсталация:

  • Няма нужда от монтаж или смяна на радиатори;
  • Всичко, което е необходимо, е да се прекарат тръбопроводите и кабелите от външното към вътрешните тела.


Дизайн, точно както ви харесва

С Multi+ имате избор между много вътрешни климатични тела от широката гама на Daikin.

  • Можете спокойно да избирате между стенни, подови и скрити модели климатици
  • За дизайнерските модели Daikin Emura и Stylish имате на разположение и няколко цвята.
  • Самата система Multi+ включва иновативни дизайнерски характеристики като вентилатор, скрит зад елегантна предна решетка със специално оформени перки, които значително намаляват звуковите емисии.

С енергийни класове A+++ за охлаждане, A++ за отопление и A за битова гореща вода1 високоефективната система помага за намаляване на потреблението на енергия в домакинствата.


Как работи?

 

Хората и техните навици са най-разнообразни, ето защо Multi+ позволява да зададете множество индивидуални предпочитания:

  • Подгряването на битова гореща вода може да бъде планирано да работи през нощта или когато никой не е вкъщи. Докато стандартните настройки на бойлера за гореща вода осигуряват ECO режим за температура от 50°C или режим COMFORT за 60°C, тези настройки могат да се регулират според личните нужди.
  • Системата разполага и с настройка в зависимост от времето, при която температурата на водата се определя автоматично от температурата на околния въздух. Ако външната температура падне или се повиши, агрегатът компенсира незабавно, без да е необходимо да променяте настройките.

Multi+ ви позволява да зададете приоритети за климатизация или отопление и битова гореща вода: Отоплението на стаята и отоплението на водата могат да бъдат настроени да работят едновременно за максимален комфорт и ефективност.

  • Ако изберете климатика като приоритет, той остава активен за максимален комфорт. Ако резервоарът за гореща вода се изпразни през това време, допълнителният електрически нагревател ще влезе в действие.
  • Ако превключите към настройката за приоритет на гореща вода, климатиците ще бъдат деактивирани, докато водата се загрява от термопомпата Multi+ . След като водата се загрее, външното тяло ще превключи обратно към режим на работа с климатик.

В допълнение, интуитивните контролни панели ви улесняват да задавате своите приоритети. По-специално, контролният панел на резервоара осигурява пълно текстово изобразяване за оптимизиране на температурните настройки. Приложението Onecta на Daikin позволява планиране, управление и наблюдение на климатиците и системата за битова гореща вода от всяко място, у дома или навън, и може да се свърже с гласов контрол чрез Amazon Alexa или Google Assistant.


1Валидно за система Multi+ с 3 x 2,0 kW вътрешни тела Emura.

Авторски права на снимки: Daikin Europe

”Advertisement”

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стобис 2000 VIP
Строителство на сгради, София
27 извършени проекта
Асен Ангелов
Покривни услуги, София
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
48 извършени проекта
Нарцис Игнатов
Боядисване и декорация, Бяла Слатина
Тео Бояджиев
Изолация и Саниране, София
1 извършен проект
Иван
Мебели и обзавеждане, София