Фотоволтаични прозорци, магнитна брава и дървени фасадни профили на Архитектурно-строителна седмица

Публикувано на 17/02/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 04/03/2020 | Видяно 7 455 пъти

Повече от 200 компании представят продуктите и услугите си в Интер Експо Център от 25 до 28 февруари.

Няколко дни остават до старта на изложение Архитектурно-строителна седмица. От 25 до 28 февруари 20-ото юбилейно издание на форума, в което ще участват над 200 фирми от България и чужбина, отваря вратите си в Интер Експо Център. Изданието ще съчетае професионална платформа от продукти и услуги и съпътстваща програма с демонстрации и специализирани събития на браншовите организации. В следващите редове ви запознаваме с някои от продуктите и съпътстващата програма.


Прозорци

Прозорци, произвеждащи електричество, ни представя Джи Ем Инвестмънт. Фотоволтаиците се вграждат като стандартно стъкло, улавят слънчевата светлина и я превръщат в електричество. Могат да се монтират на всяка сграда и осигуряват топло и звукоизолация и внасят естествена светлина. Прозорци за пасивни сгради представя Асконсулт Адверсо. Те са от многослойно дърво и с високи шумо- и топлоизолационни качества. Със скритите си обкови, те са подходящи за нискоенергийни и пасивни сгради, реставрация по пасивен способ и др.

Искате да внесете светлина под покрива? Защо не с прозореца за плосък покрив DXW от НОРТОП. С подсилена структура и нехлъзгащо се покритие, придвижването по него е безопасно. Интересно решение е стъклото с контролируема прозрачност VISION GUARD. Технологични и с много функции – като защита при влизане с взлом - са алуминиевите профилни системи Schüco AWS на АЛУКЬОНИГЩАЛ. А стъклата за защита от огнестрелно оръжие BULGUARD от БУЛКОРП са предпочитани за банки, офиси, музеи и др. Елeгaнтнocт и ĸoмфopт ни дава изолираната система за врати и прозорци ЅlіmLіnе 38 на Reynaers. Зa oтвapянe навън и навътре тънкият cтoмaнeн дизaйн e отлично peшeниe зa cъвpeмeннa apxитeĸтypa и oбнoвявaнe нa пpoзopци cъc cтoмaнeн пpoфил пpи зaпaзвaнe нa opигинaлния дизaйн.


Вратата и фасади

Усещане за комфорт, индивидуалност и удобство носят вратите PIRNAR от Солид 55. Те са с елегантно скрити дръжки и четец за пръстови отпечатъци, нощно осветление и красиви ръчно изработени гладки повърхности. Модерният дизайн е отличителна черта и на входните врати CREO. С технологията smartCONNECTED продуктите от Wisniowski могат да се контролират от всяка точка на света.

Панорамно плъзгащите се врати са сред най-актуалните интериорни решения. Такава е Ні-Fіnіtу от Reynaers. Вратата, висока до 3,5 м. и тeглo нa пaнeлa до 300 ĸг, е пpoeĸтиpaнa тaĸa, чe дa ce виждa пpeз нeя, но не и caмaтa тя. Bъншнaтa paмĸa мoжe дa бъдe вгpaдeнa и да се постигне максимално остъкляване. За оформяне на вътрешното пространство Дорион България представя TWINLINE STRUCTURAL – двойна преградна стена със структурно остъкляване и изчистена визия, осигуряваща шумоизолация.

Магнитната брава AGB-VITRA за интериорни стъклени врати е решение за офиса и дома. „Може да се положи в алуминиева или дървена каса“, коментират от фирма ПАСАДОР. За гарантиране на сигурността и създаване на топло и шумоизолация Техно Рол представя ролетни щори и решетки за вграждане и търговски обекти, които могат да бъдат включени към системите на smart-home.

Много ще бъдат и решенията за фасади. Сред тях – керамични слънцезащити за фасади Темпио от Cerámica Mayor S.A., които могат да се рециклират. Използват се за предпазване от слънчева светлина при стълбищни клетки и отвори, пергола, балюстрада или преграда. С  решения от алуминий, фиброцимент, керамика и др. се включва Аксал. Изцяло нови цветове и декори с визия от естествен камък, серия Milan, ни представя Agrob Buchtal.

Декоративни фасадни профили от композитно дърво представя АРТЕФИНО. Екологичният продукт може да се използва за стени, тавани и влажни помещения. Композитното дърво е от 75% рециклируеми суровини и се почиства само с вода. За екстериора можем да спрем вниманието си и на дистанционно управляемата пергола от алуминиеви ламели на Стоилов и Ко или стъклените системи и външни алуминиеви щори на Про Тент Систем.


Дигитализация и законодателство – акценти в съпътстващата програма

Динамична ще бъде съпътстващата програма. От 25 до 27 февруари Камарата на архитектите в България организира три кръгли маси – с участието на Камарата на строителите в България и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. Акцент са дигитализацията в строителния сектор, Законът за устройството на територията и цялостното законодателство. През последния ден КАБ паралелно ще проведе Управителен съвет и представяне на съвременни архитектурни проекти.

  • Дискусия на 25 февруари организира Национална асоциация на строителните предприемачи за пазара на жилищните имоти. В същия ден Българска асоциация за изолации в строителството ще проведе семинар за основните принципи в звукоизолацията. Специализирано събитие на 27 февруари провежда Асоциацията на интериорните дизайнери в България. Професионално събитие ще засегне хибридните решения за ОВК системи.
  • Ще можем да посетим много фирмени презентации. Сред засегнатите теми са противопожарни, изолационни и вентилационни решения от последно поколение, железният силикат, системите за сградна и домашна автоматизация, климатизацията, енергийната ефективност, технологични възможности за деклариране на ТОЛ таксите, анализ и решения за правилното регулиране на парата, херметичността и хидроизолацията на сградите.

Широко международно присъствие и иновативни предложения, в съчетание с богата съпътстваща програма ще ни предложи 20-ото юбилейно издание на Архитектурно-строителна седмица от 25 до 28 февруари в Интер Експо Център. За да посетим щандовете на участниците и за да присъстваме на десетките съпътстващи събития, е достатъчно да се регистрираме за свободно посещение на www.buildingweek.bg.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта