Вратата и фасади

Последна редакция на 26/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 387 пъти

Усещане за комфорт, индивидуалност и удобство носят вратите PIRNAR от Солид 55. Те са с елегантно скрити дръжки и четец за пръстови отпечатъци, нощно осветление и красиви ръчно изработени гладки повърхности. Модерният дизайн е отличителна черта и на входните врати CREO. С технологията smartCONNECTED продуктите от Wisniowski могат да се контролират от всяка точка на света.

Панорамно плъзгащите се врати са сред най-актуалните интериорни решения. Такава е Ні-Fіnіtу от Reynaers. Вратата, висока до 3,5 м. и тeглo нa пaнeлa до 300 ĸг, е пpoeĸтиpaнa тaĸa, чe дa ce виждa пpeз нeя, но не и caмaтa тя. Bъншнaтa paмĸa мoжe дa бъдe вгpaдeнa и да се постигне максимално остъкляване. За оформяне на вътрешното пространство Дорион България представя TWINLINE STRUCTURAL – двойна преградна стена със структурно остъкляване и изчистена визия, осигуряваща шумоизолация.

Магнитната брава AGB-VITRA за интериорни стъклени врати е решение за офиса и дома. „Може да се положи в алуминиева или дървена каса“, коментират от фирма ПАСАДОР. За гарантиране на сигурността и създаване на топло и шумоизолация Техно Рол представя ролетни щори и решетки за вграждане и търговски обекти, които могат да бъдат включени към системите на smart-home.

Много ще бъдат и решенията за фасади. Сред тях – керамични слънцезащити за фасади Темпио от Cerámica Mayor S.A., които могат да се рециклират. Използват се за предпазване от слънчева светлина при стълбищни клетки и отвори, пергола, балюстрада или преграда. С  решения от алуминий, фиброцимент, керамика и др. се включва Аксал. Изцяло нови цветове и декори с визия от естествен камък, серия Milan, ни представя Agrob Buchtal.

Декоративни фасадни профили от композитно дърво представя АРТЕФИНО. Екологичният продукт може да се използва за стени, тавани и влажни помещения. Композитното дърво е от 75% рециклируеми суровини и се почиства само с вода. За екстериора можем да спрем вниманието си и на дистанционно управляемата пергола от алуминиеви ламели на Стоилов и Ко или стъклените системи и външни алуминиеви щори на Про Тент Систем.

Свързано:

Фотоволтаични прозорци, магнитна брава и дървени фасадни профили на Архитектурно-строителна седмица