Украсете подходящо за Коледа според интериорния стил на дома си!

Публикувано на 22/12/2017 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 21/12/2018 | Видяно 3 164 пъти

Всеки интериорен стил носи със себе си не само специфични детайли, по които да бъде разпознат, но и запазена само за него индивидуалност. Последната е напълно възможно да бъде съхранена, дори когато в обзавеждането се намеси коледната украса. Достатъчно е да я съобразите с цялостното внушение, което избраният от вас домашен интериор създава. В настоящата статия се спираме на пет от най-популярните стилове във вътрешния дизайн и ви даваме насоки как да ги декорирате подходящо за празниците. На първо време е добре да запомните, че характерът на празничната украсата трябва да е в хармонична връзка с този на интериора ви. А за да блести домът ви в перфектна дизайнерска форма винаги, доверете се на доказаните професионалисти в нашия сайт!


Коледна украса за модерен интериор

Модерния интериорен стил ще разпознаете по правилните геометрични форми. Те могат да присъстват като принт върху стените, таваните и подовите настилки. Друг вариант е основният фон в помещението да е напълно изчистен и едноцветен и на него да се открояват ярки мебели с изчистени линии.

За да сте в унисон с доброто коледно настроение в една модерна дневна, заложете на кръгли или квадратни кожени червени табуретки. Цветът им ще е подходящ за празничните дни, но дори когато те отминат, табуретките ще продължат да ви даряват с визуална изисканост и максимален комфорт.

Прекрасно допълнение към тях ще бъде модерна холна масичка, която може да е правоъгълна и изработена от масивно дърво или пък кръгла и стъклена, с олекотен дизайн. До която и от тях да поставите традиционна коледна елха с играчки, както и коледни чорапчета, няма да сбъркате. Семпла декорация от едноцветни звезди с пет лъча по стената също е добро решение за модерния ви дом.

Вижте още: Зарадвайте цялото семейство с практичен подарък за дома


Коледна украса за минималистичен интериор

“Малкото е повече” е мотото, зад което застава минималистичният интериорен стил. Придържайте се към него и когато украсявате така обзаведения си дом. Тук пищните коледни елхи, богато украсени с гирлянди, джудженца и брокатени топки ще стоят като нелепо облечен за партито гост. Вместо тях, поставете стилизирано коледно дръвче със семпли играчки, което да е като деликатен символ за празника.

Типичните за Коледа цветове, червено и зелено, можете да внедрите и като акценти от минималистичен кухненски модул, изработен по поръчка, специално за вас. Придайте индивидуалност на кухнята си, като сами вземете цветовите решения в нея.

Минималистичната си дневна лесно можете да преведете на коледен език като поставите червени декоративни възглавнички върху стилен ъглов диван в пастелни тонове. С тях перфектно ще си кореспондира ниска червена помощна масичка, която във времето за сън може да се превръща във функционално нощно шкафче.


Коледна украса за индустриален интериор

Сурово, леко грубо и сякаш току-що избягало от някой склад. Такова впечатление оставя обзавежданенето в индустриален стил. По нашите земи той може би не е сред най-разпространените, но със сигурност събужда любопитство. Предизвикателството да се украси едно такова пространство за Коледа е голямо и все пак типичните за празника акценти намират своето място в него.

В ролята на коледни лампички могат да влязат обикновени голи крушки, които сте обединили в гирлянд и поставили над празничната трапеза. Допълнете с дребни светлинки естествената каменна или тухлена стена.

Коледното дръвче може да е натурално и да го украсите само с едноцветни лампички. Или да заложите на стилизирана имитация, която да допълва интериорно вашата спот лампа от ковано желязо. Метален стол в индустриален стил може лесно да приюти в седалката си меко одеяло, наподобяващо снежна коледна покривка. А по всяко време на годината ще бъде удобно попълнение за дневната и трапезарията ви.


Коледна украса за провинциален интериор

Заговорим ли за провинциален, рустик или селски интериор, веднага се сещаме за уюта, който носят гостоприемните селски къщички, планинските хижи, крайградските вили. Тук вече смело можете да се развихрите с коледната си украса. Насочете се първо към разкошната си камина, зидана с естествен камък. Поставете на полицата над нея ръчно изплетени коледни венци. Предвкусете удоволствието от прясно изпечени коледни сладки. Те се топят по небцето ви, докато блажено релаксирате в първокачественото си кожено кресло или комфортен плетен стол.

Нека коледното ви дърво бъде пищно украсено, а саксията с любимата си коледна звезда поставете върху красивата си рустик масичка. Същата можете да използвате и когато си поканите любими на сърцето хора на по чашка ароматно кафе или сгряващ чай с джинджифил и канела.

Вижте още: Потопете се в уютната френска прегръдка на дървена планинска къщурка


Коледна украса за еклектичен интериор

Да се обединят на пръв поглед взаимно изключващи се интериорни фрагменти в един дом е висш пилотаж в интериорното майсторство. Този, който без проблем ги овладява успешно, е еклектичният стил. Благодарение на него можете да съберете в дневната си уникален кожен рустик фотьойл и ниска правоъгълна модерна масичка. До тях е съвсем в реда на нещата да застане индустриален метален стол, само на крачки от минималистична кухня с трапезария.

Точно толкова шарена и смела трябва да бъде и еклектичната ви коледна декорация. Сами избирате дали да бъде по-изчистена и модернистична или добре познатата традиционна с празнични дръвчета, венци и чорапчета.  

А ако имате нужда от професионален съвет как да обзаведете дома си в предпочитания от вас стил, доверете се на интериорните архитекти, регистрирани в MaistorPlus. Изпратете своя проект към тях, напълно безплатно и без обвързване, и до 24 часа ще получите атрактивни оферти. Можете да ги сравните и да разгледате бизнес профилите на изпълнителите, където ще откриете и препоръки от предишни клиенти. Изберете с кого да работите според изискванията си, а след финализиране на задачата, поставена от вас, споделете своята оценка в сайта.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта