Потопете се в уютната френска прегръдка на дървена планинска къщурка

Публикувано на 08/12/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 08/12/2017 | Видяно 2 762 пъти

Първият сняг вече преваля, по улиците витае празнично настроение, а вие си мечтаете за наближаващата отпуска, която да прекарате на някое уютно, топло и приказно местенце. Такава е и френската вила в планината, която ще ви представим в тази статия. Може би ще се вдъхновите и ще си направите своя собствена по подобен модел, като за целта се доверете на професионалните майстори, които са регистрирани в сайта ни. Или ще решите да потърсите именно такава приказна къщурка някъде из родните ни планини. Което и да направите, весело изкарване, а дотогава почерпете идеи от дизайна на Amdeco Architecture D’intérieur в това вълшебно местенце.


Чаровната всекидневна

Всекидневната е мястото в къщата, което събира всички заедно, за да си поговорят, да се забавляват или да си почиват, докато гледат интересен филм. Това се отнася и за същото помещение на вилата, но тук, високо в планината и далеч от забързаната градска суета, то е далеч по-приятно. Тъй като къщичката се намира в зимен курорт в далечните Алпи, си представете следната картина: навън е виелица, няма скиори, почти не се вижда никой, снегът е на нивото на прозорците ви, а вие сте се сгушили в одеялото с чаша чай в ръце, камината бумти и всичките ви любими хора са там до вас. И сте в тази изумително чаровна къщурка. Какво по-приказно от това?


Кухня с аромат на Коледа

Дори и на почивка, кухнята също често се налага да се ползва. Домашната храна си е най-вкусна, където и да сте. А още повече, и домашните коледни медени сладки, ябълкови пайове и тиквени баници. Затова и зимната ви вила задължително трябва да се оборудвана със силна печка и необходимите тави и форми. И тенджери за супичка, разбира се. Тук имате всичко това, както и огромна трапезарна маса, на която да се съберете със задружната си фамилия или с някое приятелско семейство. И въпреки присъствието на всички необходими мебели и домакински уреди, свободното пространство, което остава, е доста голямо. Така че ще има и къде да се развихрите в ритъма на музиката в новогодишната нощ например. 


Място за спане за всички

След цял ден на ски или след купон до сутринта ще сте истински щастливи да се доберете до мекото легло и блажено да заспите. В случая само се налага да изкачите стълбите до втория етаж и да отворите някоя врата. Шансът да сбъркате е малък, тъй като спалните са цели три. Всяка от тях си има своя собствен чар, но същевременно си приличат по едно - до една разполагат с голямо двойно легло, на което да потънете като в облак. Синя за момченца, жълта за слънчевите хора, бежова за уравновесените родители. Обърнете внимание, че две от стаите са в същите цветове като акцентите на долния етаж - синята лампа и жълтите столове. Третата спалня е в характерните за целия първи етаж светли бежово и сиво.


И накрая баните

Карането на ски не само уморява, но и изпотява. Затова баните са от изключително значение не само в морските курорти, но и в планинските. Може би три бани биха били най-добрият брой за представената вила, но и съществуващите две ще свършат работа. За да има достатъчно пространство в стаите, на мокрите помещения не е отделена голяма квадратура. Няма вани, нито големи шкафове и огледала. Всичко е семпло, стилно и възможно най-ефективно подредено. Но дизайнът им определено не е скучен. Едната е с ефектни ретро вафлички на стената зад душа, а другата е с акцент дървена стена.

Ако и вие искате подобни компактни и стилни бани у дома си, то майсторите, които ще намерите в сайта ни, с радост ще ви съдействат. За целта само трябва да заявите проекта си и до 24 часа ще получите атрактивни оферти, които да сравните. Запознайте се с профилите на кандидатствалите изпълнители и изберете този, който максимално покрива вашите изисквания. След финализиране на зададения от вас проект, споделете оценката си в платформата.  

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта