Удобно работно пространство в дома? Напълно възможно е!

Публикувано на 14/12/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 14/12/2020 | Видяно 3 161 пъти

Хоум офисът става почти толкова важна част от дома, колкото е и трапезарията, и спалнята, и кухнята. Много често хората е заблуждаваме, че за такова място ще ни трябва отделна стая. И да, ако имате тази възможност, със сигурно ще ви бъде по-удобно. От друга страна обаче наистина помислете дали си струва да жертвате цяло помещение за нещо, което всъщност може да бъде много компактно и уютно, дори и да е разположено в хола или стаята за гости.

Обособяването на малко работно пространство в спалнята става все по-честа практика. Двойни бюра се появяват в дневната, за да може да бъде максимално удобно. Дори в кухнята не е невъзможно да направите своя малък работен остров. След като сте намерили удобно място за неговото позициониране, идва ред да се погрижите за дизайна и визията на вашия хоум офис.  Тук сме ви приготвили няколко съвета за проектиране на едно чудесно кътче, в което с огромно удоволствие ще прекарвате смените си. В случай че имате нужда от професионална помощ, винаги може да потърсите експертно мнение от доказаните професионалисти, регистрирани при нас.


Ярки цветове за весело настроение

Едва ли има някой, които не иска работата му да върви леко. И веселото настроение може да допринесе за това нещо. А как да го постигнете в домашна работна среда?

  • Заложете на ярки цветове. Разбира се, бъдете много внимателни с комбинирането им. Най-универсалното правило е един акцентиращ наситен цвят и друг в по-блед нюанс.
  • На подсъзнателно ниво жълтото може да окаже много добро влияние на вашия работен процес. Той изпълва с положително настроение цялата стая. Освен това е символ на слънцето. И със сигурност ще ви се отрази много добре да започнете работната седмица във вашия жълт хоум офис.
  • Освен жълто много удачен избор за домашния работен кът са и оранжево, зелено и синьо. Точно противоположно на тях е добре да избягвате черно, сиво, червено и лилаво.

Вижте още: Лесен, стилен и удобен домашен офис. Как да го постигнете?


Стъклен параван за обособяване на домашен офис

Най-доброто решение е да прецизирате кое място за каква функция е предназначено. По този начин по-лесно ще успеете да разграничите кога е време за сън или готвене и кога е време за работа.

  • Зонирането на една стая може да се случи с помощта на параван. Разбира се, възможностите са него са многобройни. В случай че не ви се занимава с допълнително монтиране на прегради, винаги може да купите по-голяма библиотека, която да запълните с декоративни елементи или книги. По този начин ще имате обособяване на две пространства с различно предназначение в една стая. Не забравяйте обаче, че този вариант няма да изолира страничен шум.
  • По-красивият (и безспорно – по-скъп) вариант е да заложите на стъклен параван. В този случай ще трябва да се обърнете към професионалист в областта, които да вземе размери и да монтира новата придобивка. А най-хубавото негово качество е, че странични шумове ще бъдат почти изолирани и ще може да се концентрирате в ежедневните си задачки.


Щипка минимализъм винаги води до успех

Добре би било в работното пространство да имате максимално малко вещи. Така нищо няма да може да отвлече вниманието ви и ще поддържате сравнително висока концентрация. Все пак никой не обича да работи в хаос.

  • Минимализмът в хоум офисът е почти задължително условие. Колкото по-малко неща има около вас, толкова по-удобно ще ви бъде.
  • Заложете на наистина необходимите неща – бюро, компютър и шкафче.
  • Този вариант ще ви улесни и в позиционирането на домашното работно място. Все пак едно е да се чудите къде да сложите голямата модулна секция с вградено бюро… И съвсем друго да намерите място на по-компактен вариант.

Най-важното правило, когато работите от вкъщи е наистина да се чувствате комфортно. По този начин и служебните задачи няма да бъдат толкова досадни и отегчителни. Не е изключено неусетно да заобичате тази форма на работна среда и съвсем скоро да не искате за нищо на света да се връщате в реалния офис. А ако все пак не можете сами да решите как да оформите хоум офисът си, то винаги може да се допитате до специалистите, регистрирани при нас. Още сега може да направите напълно безплатна заявка за проект. В рамките на 24 часа ще получите няколко конкурентни оферти, които да сравните и да вземете правилно решение.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
12 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
48 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта
valeros3 LTD
Покривни услуги, София
17 извършени проекта