Лесен, стилен и удобен домашен офис. Как да го постигнете?

Публикувано на 27/11/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 27/11/2020 | Видяно 5 110 пъти

Все по-често ни се налага да приспособим дома си за работа. Хоум офисът вече не е някаква глезотия, а реална необходимост. Стилното и добре организирано работно пространство води до повишаване на работоспособността и помага за добрата концентрация. В него трябва да ни е удобно, но не по-малко важно е да се чувстваме уютно и комфортно.

Минимализмът в дизайна на работното кътче в дома е от ключово значение за крайния резултат. Всяко претрупване може да се отрази негативно на подсъзнателно нито, което да рефлектира и върху свършената работа. Затова много добре обмислете какво искате и как да го постигнете. Защото най-важно е вие да се чувствате добре и да може да изпълнявате служебните си задължения.

Днес сме ви приготвили няколко идеи за хоум офис, на които трудно ще устоите. Сигурни сме, че ако имате подобно място вкъщи, ще искате постоянно да имате възможността да изпълнявате работните си задачки от любимото кътче.


Чудесно място, специално проектирано за хоум офис

Първото предложение е за място, което е създадено точно, за да бъде хоум офис. Хубавата новина е, че винаги може да намерите място за бюро с модулна секция тип етажерка. Лошата – трябва ви пространство, за да реализирате тази идея и може да се наложи да направите разместване на мебелите в дома.

  • Сивият цвят често се оказва много добър избор за работни пространства. Той стимулира скритият работохолик във всеки и изкарва пълният потенция. Е, това не означава, че трябва а разчитаме само на него.
  • Комбинацията от сиво с бели акценти е универсална формула, която почти винаги води до успешен интериор.
  • Големият прозорец е оборудван с щори, които да допринесат за комфорта и удобството по време на работа.
  • Зелените растения имат способността да действат успокояващо върху психиката ни. Освен това ще допринесат и за чист въздух в помещението.
  • Модулната секция с бюро дава достатъчно пространство за събиране на всякакви папки и документи. Разбира се, много скоро след като започнете същинската работа, хаосът ще бъде по всеки рафт, но пък това е неизбежно.

Вижте още: Наръчник за избор на бюро за офис в дома


Работната стена

Това предложение е много удачно за дом, в който хората, които работят от вкъщи са повече от един. Така всеки ще разполага с достатъчно пространство, където да развихри идеите и да подготвя задачите си.

  • В тази визия за домашен офис няма нищо излишно. Дори декоративните елементи са изключително обрани.
  • Дървесният дизайн на целия панел действа успокояващо на психиката и позволява на подсъзнателно ниво да се включат високите скорости на работа.
  • Въпреки че има цели две работни позиции, то на практика всички елементи не вземат много пространство, защото използват цялата стена.


Едно бюро – много възможности

Чаша кафе, удобен стол, лаптоп, бюро и тефтер… Какво повече му трябва да човек, за да има хармонична работна среда? Хубавата страна на бюрото е, че може да го позиционирате на подходящо място, където да ви бъде удобно. На пазара се предлага огромна гама от варианти – както от страна на дизайни, така и от гледна точка на цени.

  • В конкретния случай работната атмосфера е постигната само с наличието на ново бюро.
  • Мястото за неговото позициониране е обмислена така, че да отговаря да цялостния интериор – да бъде удобно, но и стилно.
  • Вместо типичният офис стол, е заложено на по-алтернативна разновидност.
  • Сукулентни растения са използвани за декоративни елементи. Тяхното отглеждане е толкова лесно, че няма да ви се налага допълнително да мислите и за тях. Стига да имате достатъчно светлина и да ги поливане веднъж в седмицата, всичко ще бъде наред.


Работно място – естествен завършек на гардероба

Това предложение е повече от удачно за всички, които имат известни ограничения в квадратурата. Работното място сякаш е естествен завършек на гардероба, като по този начин се пести място. В същото време обаче подобна идея може да се осъществи в спалнята, хола и дори кухнята. Когато се наложи да имаме в дома си хоум офис – винаги може да намерим най-доброто решение за неговото обособяване.

  • Комбинацията от светъл дъб и цвят капучино остава все така предпочитана за много хора. За дизайна на хоум офис тя не прави изключение.
  • За внасянето на интересни нотки в цялостния интериор са използвани елементи в по-индустриален стил – лампа, стол, саксия.
  • На пръв поглед столът не изглежда, че е удобен. Това обаче много бързо може да се коригира, като се добавят няколко възглавници.


Хоум офис в бохо стил

Бохо стилът – така обичан от мнозина! Той има уникалното свойство да превърне всяка скучна стая в истинско произведение на интериорния дизайн. Тази визия е подходяща за всички по-творчески натури, които обожават онези малки детайли, които могат да внесат много стил и красота.

  • От гледна точка на мебелите – имаме едно съвсем елементарно бюро, столове и нищо повече. Всяка етажерка, секция или скрин нямат място в бохо хоум офисът.
  • Ключът към реализирането на подобен стил обаче е във всеки аксесоар. Той трябва да бъде добре обмислен и поставен на правилното място.
  • Плетени кошници, в които да събирате вещи са много подходящи за подобен хоум офис.
  • Идеята е в разпиляността да успявате да създадете ред. Не трябва атмосферата да изглежда стерилна или строго подредена. Но в същото време е важно да има организация, за да не се загубите в тетрадки, листчета и документи.

Мнозина смятат, че бъдещето на работния процес е точно в хоум офисът. Масово по света много работодатели осъзнаха, че в това няма нищо страшно и фирмите могат да функционират, дори когато служителите физически не присъстват на работното място. Ако и вие сте от онези хора, които от месеци работите от пределите на дома си, то със сигурност е добре да притежавате кътче, което да ви дава чудесна атмосфера и стимул за изпълнение на служебните ангажименти. Време е да си подарите такова място!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта