4 практични съвета за дизайна на вашия офис у дома

Публикувано на 23/04/2020 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 23/04/2020 | Видяно 4 716 пъти

Абсолютно вярно, е че ще се излежавате и усмихвате много повече, ако работите от домашния си офис, вместо от фирмения. И абсолютно грешно, че ви е необходимо огромно пространство, за да изпълните тази ваша мечта. Всички онези безкрайни часове в едно затворено пространство в крайна сметка ще ви омръзнат все някога. Така че, когато започнете да се чувствате изтощени или по-малко креативни, е настъпил подходящият момент да потърсите вариант да разнообразите и промените работното си място.

Сега не си мислете, че ви казваме да смените града или държавата, за да се почувствате по-добре. Това, което е необходимо, за да разчупите работната среда, е малко работа от свеж офис в домашна атмосфера. Дори и малките прости пренастройки или допълнения могат да направят дизайна чудесен, а тогава със сигурност ще почувствате, че работното ви място е ободряващо и мотивиращо. Можете да направите офиса си забавен и спокоен много лесно с подходящия дизайн.

Приготвили сме ви няколко чудесни идеи за офиси у дома. Насладете им се, а ако мигновено пожелаете някой от тях да стане реалност и във вашето жилище, не се притеснявайте да потърсите професионален съвет или помощ от специалистите, регистрирани в нашата платформа. 


Дизайн, вдъхновен от природата - винаги добър избор!

Дизайнът на дома, вдъхновен от природата винаги е стимулиращ и зареждащ избор. Затова е по-добре да позволите на естествената красота да осигури перфектния интериор за домашния ви офис.

  • Ако помещението, в което се намира офисът, разполага с доста прозорци, това е чудесно. По този начин стаята ще бъде напълно осветена и проветрена.
  • Ако обаче няма достатъчно прозорци, използвайте тапети или плакати с цветя, зеленина и природа, за да внесете усещането за прохлада. 
  • Защо да не поставите няколко свежи растения върху бюрото на вашия домашен офис? Те не само ще ви накарат да се чувствате приятно и свежо, но и ще придадат добър аромат.
  • Идеята да подредите хубави малки зелени растения и цветя, е чудесна, защото те ще направят фона буен и див и ще осигурят свежо и чисто съдържание на кислород в закритото помещение. Като добавка към това, можете да поставите малък сладък фонтан, от който да се чува релаксираща музика.

Вижте още: 13 креативни идеи за домашен офис


Избягвайте всякакви неща, които могат да ви разсейват!

За да се съсредоточите върху работата си, трябва да се абстрахирате от всичко, което може да ви разсейва. Докато работите е добре да се опитате да избягвате всички странични шумове от другите части на дома. Те могат да бъдат всякакви, например телевизионни звуци, музика или дори миризмата на вкусни храни, идваща от кухнята.

  • По-добре е домашният офис да бъде позициониран на по-уединено място в дома. По този начин шансът тези смущения и прекъсвания да влияят на работната атмосфера е минимален.
  • Максимално трябва да загърбите домашните изкушения. Колкото и да ви се иска да гледате някое предаване или сериал, ще се наложи да го отложите за по-късно. Именно затова липсата на телевизор в домашния ви офис не е никак лоша идея.

Вижте още: Всекидневна 13 квадрата: чудесни идеи за интериорно решение


Позволете си да се движите свободно!

Оставянето на достатъчно свободно място във вашия офис със сигурност ще придаде красив и семпъл облик на помещението.

  • Дизайнът на домашния офис трябва да бъде такъв, че да има някакво свободно пространство, където можете просто да се протегнете или разходите в определен момент.
  • Протягането и размърдването винаги се оказват изключително подходящи за облекчаване на напрежението и стреса. Освен това ще осигурите на тялото си необходимия релакс.
  • Ако сте прохождащи на арената за домашен бизнес, можете да заложите на по-семпъл дизайн и да изчакате, докато новото ви начинание получи подходящата клиентска база. На първо време заложете на съвременните обикновени декорации, семплия вид, за да направите домашния офис стимулиращ и мотивиращ. 
  • Не забравяйте - обстановката има ключова роля за добрата работа и финалния резултат!


Организация, правила, подредба!

Ако се подчинявате на предварително изготвени стъпки, вашият домашен офис ще бъде перфектно организиран и следователно използван. По този начин ще ви помогне да се развивате и да увеличавате доходите си по един доста по по-приятен и спокоен начин.

  • Едно малко планиране и няколко правила за това какъв да бъде офисът ви и как точно да го обзаведете, ви гарантират печеленето на всички предимства на работата у дома.
  • Най-важното е, че идеалният домашен офис не пречи на ежедневните дейности и функции в останалата част от дома. Вашето работно местенце ще бъде индивидуално, добре обмислено, напълно функционално и ще се интегрира хармонично с останалата част от жилището.

Домашния офис има много предимства – спокойствие, уют, релаксация, сладка работна атмосфера, красив дизайн. Ако смятате, че имате желание и мотивация да отделите едно малко кътче от вашето жилище и да го превърнете в работен оазис, поздравления– идеята е страхотна. За да осъществите вашите желания и да получите професионален съвет, можете да се свържете с професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Изпратете напълно безплатно заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. Сложете началото на приятната неангажираща работна атмосфера във вашия дом!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта