13 креативни идеи за домашен офис

Публикувано на 10/12/2014 от Габриела Санчес | Последна редакция на 30/08/2016 | Видяно 9 518 пъти

Мнозина от вас си мечтаят да работят от вкъщи, защото предимства има много – независими сте, разполагате с повече време, не попадате в безкрайни задръствания, не се налага да прекарвате цялото си време с хора около вас, които малко или много ви разсейват. Малцина обаче се замислят за евентуалните недостатъци и за опасността работното място в дома ви да започне да ви се струва отрицателен вариант и да предпочетете отново колегиалната среда. Следващите предложения ще ви дадат идеи и насоки как да "посещавате" домашния офис с по-голямо удоволствие като обособите приятен и уникален за вас творчески кът.

Вижте още: Влиянието на интериора върху работния процес


Класически домашен офис - подходящ за провеждане на бизнес срещи

„Тежкарският” кабинет-за любителите на класическия стил. Можете и у дома да създадете усещането за изцяло работна атмосфера.


Внесете подходящ акцент

Стилен кът с акцент върху работната маса. При среща с бизнес партньори имате опция да седнете на бюрото и да поговорите делово или да се настаните удобно и да скъсите дистанцията. 


Изчистен домашен офис

Заложете на бялото и няма да сгрешите. Семпло, чисто и подредено, можете да организирате домашния офис едновременно да бъде модерен и уютен.


Отделете кътче в рамките на голямото помещение

Хитър начин да обособите работното си място така, че светлината да навлиза в него и същевременно да се отделите от заниманията в хола. Имате достатъчно лично пространство за свободно движение, но и сте на оптимално растояние от "колегата" ви при нужда да обсъдите работните задачи. 


Модерен домашен офис

За любителите на симетрията можете да се настаните удобно рамо до рамо с домашния си колега. 


Красота и минимализъм

Още един начин как да раздижите домашния си офис и да имате възможност за съвместна работа с колеги и партньори. Естествена светлина, непринуденост и семпъл дизайн-комбинирайте всичко, което ви създава удобство, за да сте по-пълноценни.


Създайте си работно местенце с уникален изглед

Ако имате подобна прекрасна гледка – направете си домашен офис, дори и да не ви се налага да го ползвате често.

Вижте още: Креативен офис сред природата


Домашен офис на всеки кът

Независимо, че сте у дома, вкарайте природна нотка, за да сте по-креативни и часовете да минават неусетно. 


Оптимално използване на наличното пространство

Пример за оптимално използване на мястото. Прозорецът-стена значително разширява усещането ви за пространство. И отново има място дори за двама души, които да работят независимо един от друг.


На крачка от природата

Боядисайте стените на домашния си офис в „екологично” зеленото и сменяйте цветовете периодично, за да си създавате разнообразие. Цветовете влияят на работния процес, експериментирайте и намерете най-подходящия за вас.


Мини домашен офис

В края на работния ден просто прибирате офиса си в... гардероба, изцяло забравяте за работните задачи и можете да релаксирате на спокойствие у дома.


Превърнете тъмния килер в работно кътче у дома

Хитра идея как мястото за вграден гардероб или дори „мокро” помещение може да бъде използвано за уютен домашен офис. Накрая на работния ден просто дръпвате завесите и работното представление приключва.


Бъдете гъвкави

Не обичате офисът ви да е статичен и бързо ви омръзва гледката? Ето едно предложение за мобилен работен кабинет, който може да е с вас почти навсякъде. Приберете всички ваши скъпоценности и документи в кутиите около вас. Комбинацията от бяло и червено едновременно ще ви успокоява и провокира за нови творчески изяви.

Вижте още: 10 съвета как да направите малкото жилище по-просторно

Вече имате собствени идеи за вашия домашен офис? Споделете ги с професионалистите напълно безплатно оттук и очаквайте техните предложения и идеи към вас. Сравнете ги, изберете най-доброто за вас и започнете изграждането на домашния си офис, в който работните часове да са истинска наслада.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта