Креативен офис сред природата

Публикувано на 06/11/2014 от Адриана | Последна редакция на 30/08/2016 | Видяно 7 343 пъти

Кой не би предпочел работата в спокойна, естествена и хармонична атмосфера пред тази в шумния, стресиращ и скучноват градски офис? Откриваме отговора на този лесен въпрос в модерния проект на испанското архитектурно студио Selgas Cano. Креативните архитекти са разположили сградата на главния си офис в гора в централен Мадрид. Със своя проект Selgas Cano не само повокират креативността и стимулират работния процес на студиото, но и заемат първи позиции в специализираните издания. Осъществете и своите смели архитектурни планове, като се свържете с доказани проектанти чрез платформата на MaistorPlus. 

 


Постройката сближава с природата и дава уединение

За да функционира добре мозъкът и да дава свежи идеи, от каквито всеки архитект се нуждае, той трябва да бъде правилно оросяван. Това не може да се случи без достатъчно кислород, светлина и пространство. И трите фактора са налични в реализирания проект за офис сред природата, който разглеждаме тук. Разположен насред гората, той осигурява доволни дози от чист въздух за служителите си. Слънчевите лъчи също лесно си проправят път до оригиналната конструкция, а издължената ѝ стъклена стена създава впечатление за пълно единение с пейзажа наоколо. 

Вижте още: Висящо еко кафене между клоните на дърво


Подземна основа за необикновения офис

Проектантите на креативния офис решават да използват добре утвърдени, още от древността, методи от строителството, които правят изолацията на сградата още по-добра. За целта те я конструират така, че част от нея да попадне под земята. Наред със споменатите изолационни качества, този подход несъмнено спомага постигането на още по-жива и автентична връзка с природата. Естествените картини, с които тя дарява служителите, несъмнено ги вдъхновяват за все повече вълнуващи идеи. 


Приятната атмосфера събужда креативността

Листата на дърветата от естествения природен парк са преки свидетели на случващото се в този любопитен архитектурен проект. Вдъхновяващата обстановка е от изключителна важност, когато професията е свързана с генериране на нестандартни и същевременно приложими в оригиналността си идеи. И точно такова, събуждащо креативността преживяване, осигурява хармонизиращият с природата офис на трудещите се в него проектанти. Затова и не е много изненадващо, че реализираните от тях архитектурни планове са сред най-предпочитаните в бранша. 


Свежите нотки са превзели и интериора на офиса

Настъпи моментът да надникнем малко по-обстойно и в интериора на гарантиращия близки срещи с природата офис. Използвани са ободряващи и жизнени нюанси в жълто, оранжево и лайм, които контрастират с доминиращия цвят и поставят интересен акцент. От друга страна основният цвят - бялото, придава свежо и приятно усещане, когато наблюдаваме творческия процес отвън. По тавана и частично по стените се разлива т нежните нюанси на цвят шампанско, а покрай работните бюра пространството е оползотворено за импровизирана офисна библиотека. Не са подминати и симпатичните декорации, които са подредени в непосредствена близост със стъклената стена, явяваща се символична граница с екстериора. 


Осветлението изигава отлично ролята си

Впечатление прави силното осветление, което има много важно значение по време на работния процес. Освен висящите сферични полилеи, бюрата на служителите са оборудвани с настолни лампи, които осигуряват нужното количество светлина. Последната допълнително се подсилва от умело подбраните цветови съчетания. 

Искате вашият офис да има стилна и изтънчена визия, която да се отрази положително и на работата на служителите? Потърсете интериорен дизайнер, който да ви предложи подходящо решение, съобразено с вашите нужди. Направете безплатна заявка в MaistorPlus, сравнете предложенията на кандидатите и разгледайте техните бизнес профили с проекти и оценки от предишни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
todorov
Ремонт на баня, София
11 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта