Всекидневна 13 квадрата: чудесни идеи за интериорно решение

Публикувано на 15/06/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 19/06/2019 | Видяно 4 252 пъти

Интериорният дизайн на една всекидневна изисква прецизност, защото в тази стая човек прекарва голяма част от времето си през деня. Там той си почива след работа и приема гости. Ето защо е нужно гостната да е удобна и стилна. В случай на малък хол от 13 квадратни метра, организирането му още по-трудно, защото трябва естетически да бъдат разположени всички мебели и да не се прекалява с цветните аксесоари и текстури, които могат да създадат хаос. Няма категоричен отговор на въпроса как да се декорира малка всекидневна, но ще дадем няколко съвета за опростяване на организацията на стаята, за да има възможно най-добър резултат. Ако решите след тези препоръки да трансформирате всекидневната си, доверете се интриорните специалисти, регистрирани в нашия сайт. 


Кои цветове са подходящи за малка всекидневна?

В този случай интериорното осветление и зонирането са основната цел на проектанта. Нужен е внимателен избор за съчетание на цветове и мебели. Най-добрите варианти са:

  • Ярки и весели нюанси на жълтото, бежовото или само бял цвят. Използвайки тези цветове, лесно може да се получи ефект на градация.
  • Изборът на бял или светло бежово осигурява ефективно отражение на дневната светлина и следователно оптично се увеличава пространството.
  • Не се страхувайте от смели комбинации от цветова палитра, тъй като изразителните контрасти могат да бъдат изключително ефективни и функционални.
  • Ако не искате малката всекидневна да е депресираща, тогава не е препоръчително смесването на много цветове. Нужни са цветни акценти, които най-лесно се постигат със саксии с цветя. Този елемент в стаята дава напълно различен характер на цялото пространство.  Една обикновена зелена папрат е достатъчна, за да се усети положителната енергия.
  • Съвет: изберете растения, които не изискват прекалено много грижи и поливане.


Пространство и мебели - винаги има добри решения

Не може свободно да се поставят желаните мебели, но диванът е необходим, дори и в мини версия! Няколко възглавници са достатъчни за комфортна организация на стаята, така ще може да се отпуснете по време на следобедното кафе. Днес има много елегантни дивани за малки стаи, които са компактни. Важното е да се удобни и да не заемат много място.

  • Ето едно добро решение: Много хора решават да свържат дневната с кухнята, при положение че квадратурата на апартамента е малка. Въпреки ограниченото пространство и количество дневна светлина, в този тип апартамент може да се оптимизира пространството. Това се постига с комбинация от кухня и всекидневна от 13 квадратни метра.


Сложете голямо огледало и обърнете внимание на декоративните елементи

Не е нужно да убеждаваме никого в магията на огледалата, но обикновено човек ги свързва банята, гардероба, спалнята и по-рядко с всекидневната. Огледалото може да е декоративен елемент, който не само ще изглежда чудесно на стената, но и оптически увеличава жилищната площ. Благодарение на него стаята ще изглежда по-голяма, отколкото всъщност е.

  • Съвет: най-доброто място за огледало е пространството над дивана. Но може да намерите и други добри решения според спецификата на конкретната всекидневна.
  • Ако не искате да слагате огледало, сложете картина или постер, които са в рамка и покрити със стъкло. Така също се разширява оптически стаята.

Обърнете внимание и на малките декоративни елементи!

  • Да не забравим за декорациите във всекидневната. Бъдете креативни, когато става въпрос за аксесоари. Семпла картина, ваза или просто свещник са достатъчни за малкото помещение Благодарение на това, интериорът става уникален, като в същото време не се стига до претрупаност в стаята.
  • Интересно! Оригиналните аксесоари придават на интериора неповторим характер, но, със сигурност, е доста трудна задача, нужен е точен поглед за всеки детайл.

Прочетете още: 9 идеи за малка и функционална баня


Смела идея за организирането на малка всекидневна

Кой казва, че организацията на такава малка стая не може да бъде сложна? За да направите пространството хармонично, са нужни:

  • светъл диван
  • ефектна картина;
  • огледало;
  • цветни и ефектни възглавници.

Съвет! Всеки, който иска да подчертае своя стил, страст към изкуството или хоби, трябва да се стреми да има във всекидневната тематични допълнения!Организирането на всекидневна от 13 квадратни метра  не е прекалено лесна задача, но обърнете внимание и на тези практични неща:

  • разстоянието между мебелите, така че да не се сблъскат помежду си;
  • източника на изкуствена светлина;
  • цвета на дивана.

Съвет: ако не искате светъл диван или бели стени във всекидневната, но имате желание оптично да разширите стаята, тогава трябва да използвате сивата палитра, която ще се превърне в добра основа за модерни аранжировки. В този случай сивото е доминиращият елемент, но може да използвате цветни възглавници и декорации, които няма да позволят скуката да навлезе в интериора.


Важно е да вземете правилно решение

Днес монохромните интериори във всекидневната са на мода. Много хора предпочитат да организират дома си в един цвят, но с добавянето на различни нюанси, както и да играят с довършителни материали. Това решение означава да въведете нотка на оригиналност.

Ако смятате, че трудно ще се справите сами с тази задача, то на помощ идват професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Те могат да ви помогнат, така че да имате едно прекрасно пространство в апартамента. Направете заявка, напълно безплатно, и изберете сред офертите, които ще получите. Прегледайте и коментарите на доволните клиенти, за да бъдете сигурни в качеството на услугата, предоставена от различните изпълнители.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта