Зелените релси в София покафеняха само за дни

Публикувано на 20/08/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 28/02/2023 | Видяно 2 146 пъти

След като на 17 август България официално се сдоби с първите си зелени релси, два дни по-късно те започнаха да сменят цвета си. Причината са краткотрайните, но обилни валежи, които паднаха в столицата. Те очевидно повлияха доста негативно на еко съоръжението, което се намира на пл. "Руски паметник".

За проблемите алармираха потребители в социалната мрежа Facebook, откъдето тръгна и самата инициатива за тревната настилка около релсите.

Вижте още: Първите зелени релси в България вече са факт


Невъзможна ли е поддръжката?

На снимките се вижда как от дъжда почвата се е размекнала дотолкова, че трамваят е успял да изрине цял участък от тревата. Равномерното "отлепяне" на тревната настилка се дължи на факта, че тя бе поставена на готови рула. Тревожните резултати около зелените релси припомнят първоначалната позиция на кмета Йорданка Фандъкова, която по време на преговорите за еко съоръжението изрази опасение, че тревата ще бъде изключително трудна за поддръжка.


Гражданите очакват адекватна реакция

"Днес за пръв път минах през съоръжението. От югоизточната страна тревата напълно се е разпаднала от влага и си личи как е "постлана" на правоъгълни парчета. Как ще реагирате?", пита Facebook-потребител в страницата на "Зелени релси в София".


Инициаторите дават краен срок за действия на общината

Инициаторите пък засега коментират ситуацията с чувство за хумор, отправяйки въпроса: За колко време зелените релси ще се превърнат в писта за мотокрос? От общината все още не са изразили конкретно становище по темата.

Вижте още: Зелени трамвайни релси в София

Авторите на инициативата са решили да дадат време от две седмици на кмета и екипите му и ако няма адекватна реакция по случая, да излязат със становище.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта