Уютен интериор с помощта на растения

Публикувано на 26/01/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 26/01/2023 | Видяно 2 363 пъти

Един от най-ярките трендове сега е близостта с природата и екосъобразният начин на живот. Независимо дали говорим за градско жилище или непретенциозна вила на село, красиво декорираният с растения интериор привлича вниманието и събира много почитатели по целия свят. Има такова общество наречено Urban Jungle, което е не само много популярно в социалните медии, но и изразява определено мислене и начин на живот.  

За любителите на растенията новините са повече от добри - сега домът изпълнен с растения е на върха на модните тенденции, а освен всичко друго е и възможност да придадем много уют и атмосфера в интериора. Вижте как. 


Старинна керамика, винтидж декор и дървени кутии

Растенията внасят много свежест в помещението и за да се придаде ефирност на винтидж декора добавете не много големи ботанически детайли. Отлично биха се вписали саксия с алое вера или кактус аранжирани в близост до старинна фотография в рамка. Също така в композицията биха подхождали старинна ваза или други подобни декоративни елементи. 

Ако път сте предпочели скандинавски или съвременен стил за дома си може да го допълните с дървени кутии, в които да аранжирате такива растения като босилек, мента или кориандър или пък други билки и подправки. Подредете ги в кухнята. Това ще придаде много очарование и уют на стаята. 


Кактуси и сукуленти

Чаровно растение е кактуса, а когато са събрани в група и подредени в красива композиция с други цветя винаги се превръщат в красива точка на стаята. Също така те изглеждат прекрасно, когато са аранжирани до старинни снимки, особено ако са посадени в саксии с изящни съвременни форми.  

Сукулентите наподобяват живи скулптури и могат да се превърнат в основен декоративен акцент на всяко помещение в жилището. Те чудесно допълват африканско изкуство или класически дизайн. Оригинална идея е поставянето им в близост до книги в библиотеката или пък на рафта. Биха се откроявали особено на тъмни цветове и стени поради ярко зеления цвят на растенията. 


Комбинирай растения и ботанически елементи

Естествената красота на растенията и техният наситен зелен цвят е отличен начин да се подчертаят ботаническите илюстрации. Поставените в близост до саксиите с растенията постери или картини с цветя, а също така и изсушените листа поставени в рамка ще създадат впечатляващ ефект благодарение на различните форми и текстури. 

Мебелите, украсени с флорални мотиви, ще допълнят общата "зелена" тема в интериора. Декорирайте дивана и фотьойлите с възглавници на цветя и поставете няколко статуетки във формата на кактуси на рафтовете. Също така, не забравяйте за цветята във вази - евкалиптовите клони ще бъдат перфектното завършване на декора на всеки скандинавски интериор. 

За един перфектен завършек можеда поставите саксиите с цевятата в различни плетени кошници или кошове. Това моментално ще добави чар и много уют в помещението. Подредете кошниците до прозореца или в близост до етажерката с книгите за повече усещане за хармония и релакс. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта