Интериорните стилове на 2023-близо до природата и неочаквани комбинации

Публикувано на 23/01/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 23/01/2023 | Видяно 4 766 пъти

Планирате ремонт или пък започвате новата година в ново жилище - няма значение. Може просто да имате желание за промяна, с която да започнете 2023-та. Тогава обърнете внимание на навлизащите интериорни тенденции. Някои от тях няма да ви изненадат и този сезон ще затвърди тяхното присъствие.  Други ще навлязат елегантно и ще бъдат предпочитани от дизайнерите.


Смела комбинация - Винтидж и Съвременен интериор

Тенденцията за съчетаване на ретро стил с модерни решения се наблюдава от няколко сезона и ще се задържи и през този.  Защо интериорните дизайнери харесват тази смела комбинация? Защото това е възможност да се разнообразят клишираните техники в интериора и да се придаде на жилището уникален чар.

Освен това, такива решения отговарят на концепцията за съзнателно потребление и устойчивост. Създайте своето пространство въз основа на личните си предпочитания. Можете да поставите акцент в модерен хол с ретро шкаф или диван, а можете да изберете модерни опции за осветление или декор в стая с винтидж мебели.

И още нещо - тази комбинация предоставя възможност за проява на творчество.


Близо до природата

Естествените материали, натурални нюанси и текстури остават постоянна тенденция. В ритъма на големия град човек трябва да почувства връзка с природата - проучванията показват, че това има благоприятен ефект върху организма, намалява нивата на стрес и дори повишава стабилността на имунната система.

Ето защо внесете в  жилището си топли успокояващи цветове и мебели от естествени материали. Каменни подове, дървена маса и столове, баня в бежови цветове – всичко, което е свързано с природата. И не забравяйте да освежите интериора с растения. Например, фикусите или сукулентите са много непретенциозни в грижите и лесно се вписват във всяко помещение.


Минималистичен урбанизъм

В продължение на много години жилища в стил Лофт бяха на върха на популярността, но днес червените тухли и черно-белите плакати в нюйоркски стил са на път да отстъпят водещата позиция. През 2023 смело навлиза  минималистичният урбанизъм. Вероятно сте виждали подобни интериори – голи стени, открити тръби под тавана, обикновени крушки вместо полилеи или дори LED ленти като източник на осветление.

Урбанизмът е идеален за малки апартаменти, защото включва минимум детайли, които няма да заемат много място. А декорът ще ви позволи да покажете въображение и да добавите индивидуалност към жилищата. Концептуални картини, вази с необичайни форми или текстурирани килими - изборът е ваш.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Иван Сулев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта