Фестивал за архитектура в Пловдив между 18 и 27 септември

Публикувано на 06/09/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 13/07/2016 | Видяно 1 965 пъти

Международният фестивал за архитектура "ONE ARCHITECTURE WEEK 2015" ще се проведе в Пловдив в периода от 18 до 27 септември. Осмото издание на фестивала ще ни представи връзката "град - река" под формата на изложби и инициативи. Тази година на фестивала централно място заема изложбата с куратор Мерве Бедир, озаглавена "При-общена река", която ще ни даде нова представа за миналото, настоящето и бъдещето на връзката между реките в цивилизацията.


Централна изложба в три части

Тази година фестивалът предвижда неговата централна изложба да бъде разделена тематично на три части. Първата част ще ни въведе в историята на река Марица, като ни запознае с различни митове и легенди за нейното съществуване. Втората ще ни насочи към приобщаването на реките в съвременната градска среда, затова неслучайно носи името "Дизайн", а третата - ще надникне в идеите за бъдещето на Марица.


Забележителни изложби и интригуващи инициативи

Една от най-интересните инициативи на "ONE ARCHITECTURE WEEK 2015" ще бъде работилницата на Клеменс Баудер, озаглавена "Архитектура за животни". В нейната основа е създаването на малки къщички, които да дават подслон на обитателите на поречието на Марица, като птички, жаби, риби и други. Освен подобни събития, фестивалът предвижда изключително разнообразие от изложби, като например "До Европа и назад", която дава поле за изява на млади талантливи архитекти, "Полска архитектура", която ще ни представи 20 забележителни сгради в Полша и много други.


Какво да очакваме догодина?

"Тракия, преди и сега" фокусира вниманието върху развитието на един от най-известните пловдивски квартали, като създател на изложбата е Меган Лунебърг. Тази инициатива е от ключово значение за "ONE ARCHITECTURE WEEK 2015", защото намеква за следващото издание на фестивала, което ще се проведе именно в този квартал, като този път ще разгледа дейността на гражданите в създаването на градската среда.


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта