Броени дни до откриването на нов модерен парк в Стара Загора

Публикувано на 06/09/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 14/07/2016 | Видяно 2 539 пъти

Оформят се последните детайли около новия парк в Стара Загора, разположен на мястото на бившите артилерийски казарми. Паркът е с площ от над 70 декара и се изгражда по програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Официалното му откриване ще се състои на 19 септември от 11 часа, като по този повод на територията на парка ще се проведе детски и спортен празник.


Новият парк разполага с множество модерни спортни площадки

Паркът ще предлага разнообразни възможности за спортни прояви и отдих, като към момента той разполага с игрища за баскетбол, волейбол, футбол на малки вратички, бадминтон и дори тенис на корт. Обособена е отделна зона за екстремни спортове, както и площадка за фитнес на открито. Една от най-интересните атракции на парка е шадраванът, който впечатлява посетителите с факта, че е най-големият на територията на Стара Загора.


Обособени са специални зони за отдих и културни събития

Освен с пространство за спортни прояви, новият парк разполага с мини зоопарк, детски площадки, зона за домашни любимци и дори открита сцена. Следващият етап на изграждане на парка предвижда създаване и на многофункционална зала, в която да се провеждат разнообразни спортни и културни събития.


Дебатите около името му ще приключат на 17 септември

Малко повече от месец продължи конкурсът за име на парка, който събра повече от 170 предложения. Сред тях бяха "Арт парк", парк "Гео Милев", "Артилерийски парк" и много други. Имената, които остават за финалното обсъждане, което ще се проведе на 17 септември, обаче са "Новият парк" и "Западен парк". Какво име ще носи най-големия парк в Стара Загора ще разберем два дни по-късно по време на официалното му откриване.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта