Класически цветови комбинации, валидни във времето

Публикувано на 06/04/2022 от Станислава Матеева | Последна редакция на 06/04/2022 | Видяно 1 567 пъти

 

Когато говорим за избора на цветова палитра за дома, има класически комбинации, които винаги ще изглеждат стилни и без значение от годината или дори века, ще бъдат актуални. За да ви помогнем да намерите най-добрите нюанси, в които да потопите интериора на дома си, в следващите редове представяме няколко класически цветови комбинации, които днес са толкова актуални, колкото са били вчера, а утре ще бъдат толкова иновативни и модерни, колкото са били днес.

А за да пренесете някоя от вечните цветови комбинации и във вашия дом, се доверете на експертите в сферата на бояджийските услуги, регистрирани в MaistorPlus.


Сиво и бежово

 

Koмбинацията между сиво и бежово е една от най-предпочитаните, що се отнася до дизайн на жилищното пространство. Защо? Защото дава огромно поле, върху което да развихрим въображението си и да покажем личността си. Тази цветова смецица се оказва отличен основен слой, който може да бъде надграждан с по-живи и нестандартни нюанси. 

Съчетанието между неутралните бежово и сиво дават простор в пространството. А добавянето на по-нежни тонове като лилаво или синьо по мебелите и аксесоарите, позволява на основните цветове да изпъкнат и добавя динамика в стаята. 

Вижте още: Идеи за обновяване на дома, които често ще срещате през 2022 г.


Черно и бяло

 

Черно и бяло. Или най-„класическата“ от всички цветови комбинации. И има защо да е така. Тя винаги работи.

Обикновено комбинацията от тези два цвята наблюдаваме в различни модели на плочки, произведения на изкуството, аксесоари и дори цялостни цветови схеми на стаи. Използването на черно-бяла цветова палитра е най-простичкият начин да придадете на дома си усещане за стил и елегантност, комбинирани със семпъл комфорт и чистота. Това обикновено се получава, тъй като черното и бялото позволяват на характеристиките на стаята да се открояват и всяка част от нея да се превърне в звезда на шоуто. Те осигуряват фон, върху който с гордост да покажете предмети, които заслужават внимание. Независимо дали става дума за картини, снимки или колекционерски артикули.


Сиво върху сиво

 

Няма съмнение, че интериорните дизайнери обичат сивото. Всъщност професионалистите са включили този нюанс в много от актуалните цветови палитри. Защо? Причината е проста - сиво е не само успокояващо, но и е стилно само по себе си. А и дава добра основа, върху която да добавите игриви акценти. 

Има безкрайни нюанси на великолепното сиво, от които да избирате. И затова лесно можете да намерите цвета, който работи най-добре за вашето пространство. 

Ако комбинацията от няколко нюанса сиво ви се струва скучна, можете да я надградите, като добавите цветни акценти като декоративни възглавници, цветя или пък дори акцентни мебели. Когато избирате акцентни цветове, ви съветваме да изберете нюанс, който е по-светъл от вече наличния в стаята.


Земни цветове и оранжево

 

От весели коралови нюанси до меки пастелни нюанси, оранжевото винаги е на мода. За щастие, когато го съчетаете със земни нотки – кафяви, сиви и бели – изведнъж получавате вечна цветова комбинация, която изпълва всяко пространство с топлина, нежност и стил.

Топлите цветове са чудесен вариант за стаи в дома, където искате да усетите повече семеен уют - дневната, кухнята или пък балкона. 

Независимо каква цветова комбинация изберете за дома ви, е важно той да е обзаведен със стил и внимание към детайла. Затова е добре да се консултирате със специалист в сферата на интериорния дизайн. А такъв можете да немерите в MaistorPlus. За да откриете професионалистът, който ви пасва, можете да подадете безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти от специалисти, които да сравните, за да изберете тази, която ви пасва най-добре.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта