Идеи за обновяване на дома, които често ще срещате през 2022

Публикувано на 17/03/2022 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 17/03/2022 | Видяно 1 445 пъти

Колкото и да ни се искаше животът през миналата година да се върне към „нормалното“ или поне да бъде различен от 2020 – годината беше нелека и изпълнена с несигурност за много от нас. Някои се завърнаха в офиса, други пък са там само през една част от времето. Много от хората замениха градския свят със спокойния и донякъде уединен живот на село. Преместихме събиранията с приятели и семейство на домашна територия. Е, в едно сме сигурни, че занапред ще прекарваме повече време у дома. Нека въпреки всичко да направим дома си най-уютното и практично място, нашето място.

А какво ще ни донесе 2022 година? Днес ще ви представим няколко идеи, подходящи за всеки от вас, който иска да внесе подобрения у дома през новата година.

Ако все пак искате да предприемете обновяване на дома, но не знаете от къде да започнете, консултирайте се с някои от нашите специалисти в категория интериорен дизайн. Понякога е по-добре да се доверим на специалист с опит, който има визия за промяна.


Домашният офис – инвестиция в работния процес

Все по-често се случва работодателите да освобождават работните площи, колегите да се срещат в някое кафене или coworking space, или просто работният процес да е изцяло онлайн и срещите на по чаша кафе да бъдат в Zoom. В началото на пандемията всеки е минал през това да работи от дивана, кухненската маса, на пода и къде ли още не. Но след като работата от вкъщи заема голяма част от ежедневието ни, не трябва ли да ни е комфортно?

Психолозите казват, че интериорът и цветовете у дома влияят на нашата продуктивност. Най-често дневната или кухнята са местата, където се помещава работният кът.

  • Обърнете внимание на тези елементи – стола, бюрото и не на последно място – осветлението. Не забравяйте колко е важно да се грижите за правилната стойка на тялото си, за да си спестите болки в бъдеще.
  • Заложете на минимализма - Не затрупвайте работното си местенце с купища декорация, която да ви разсейва. Осигурете си среда, в която да сте мотивирани, концентрирани и продуктивни.


Актуални текстури в интериора през 2022

Текстурите са голям тренд в интериора за 2022 година. Сбогувайте се с гладката повърхност и експериментирайте. Интериорните дизайнери използват тактилни елементи като например дърво, камък, различни материи, за да внесат в помещението комфорт и акценти, привличащи вниманието.

Ако и на вас са ви омръзнали гладките стени, изпробвайте някой нов вариант декоративна мазилка. За да внесете текстура в стените, изберете тапети, или пък защо не декоративни тухли?

Металът също може да присъства в интериора под каквато и да е форма. Съвременните и модернистични произведения на изкуството биха намерили своето място в дома ви. Натурално изглеждащото дърво е често срещана част от интериора на дома. С толкова опции за различни материали, които могат да бъдат поставени при вече завършения вид на жилището ви, ще направите невероятна трансформация.

Разбира се, не всеки иска да се захваща с ремонт вкъщи, затова може да освежите с нови възглавнички на дивана или ефектно одеало.


Създаване на странични пространства

Създаването на пространство, подходящо за хоби или защо не за собствен бизнес, е една мисия, с която не всеки успява да се справи. По време на пандемията много хора се заеха със собствен бизнес от вкъщи – направа на свещи, бижута, шапки, започване на подкаст или пък влог канал. Домът се превърна във фото или звукозаписно студио, склад или работилница. В нашия уебсайт може да видите как да организирате домашна работилница или пък как да създадете мечтаното фото студио. 


Бъдете зелени – в буквален и преносен смисъл

Зеленият цвят е свеж и внася спокойствие и положителна енергия в дома. Пребоядисайте някоя от стените в хола, или пък закупете нов зелен диван, който да бъде прекрасен акцент. 


Все по-често ще се срещат мебели в суров вид, дърво, чиито натурални шарки ще личат под тънък слой лак. Или пък маса от мрамор, която не е перфектно изгладена? Има нещо перфектно в природните елементи, което нищо не може да замести. С такива уникални мебели домът ви ще разказва своя собствена история и ще впечатлява всеки, който прекрачи прагът ви. 


Растения, растения и пак растения. Те са винаги актуални. Внесете живот у дома. По време на пандемията много хора се захвана с градинарство, било то в апартамент или в къща. Защо да не продължим и след пандемията? Отглеждайте свежи билки за чай или пък салати в кухнята на прозореца, свежо и красиво, нали? Не забравяйте, че растенията освен красиви, подобряват начина ви на живот и възхуда в дома ви. 

Тенденциите през 2022, които ще виждате често при обновяването на дома, не са драстични, а по-скоро целят приближаването на естетиката в интериора към природата. Ако сте вдъхновени да направите промяна през тази година, направете го още сега. Свържете се със специалистите, част от екипа на Maistor Plus. Заявате напълно безплатно своя проект и получете оферти от доказали се професионалисти в областта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта