Как да боравите с елегантните нюанси в бежовата гама?

Публикувано на 30/10/2019 от Мария Милушева | Последна редакция на 31/10/2019 | Видяно 2 889 пъти

Съчетанието на цветовете в дома може да бъде истинско предизвикателство. И това не се отнася само за по-наситената гама. Понякога и най-лесните неща могат да се окажат много важни. Не само комбинациите с екстравагантни цветове се нуждаят от намесата на специалист. Неутралните нюанси като бежово, кафе лате, шампанско създават изискан и елегантен интериор, но при тях има риск да се получи скучна и безлична композиция, ако не се съчетае с подходящи цветове и мотиви. Професионалистите знаят как да се справят с разликите в нюансите и тоновете, които лесно се пропускат от нетренирано око. В нашия сайт има експерти, които ще ви помогнат да създадете изискан дом с прекрасни нежни цветове в гамата на кафявото и бялото.


Материалите са важни за дизайна на вашия дом

Не подценявайте избора на материал за изработка на вашите мебели. Освен като цвят, е хубаво да съобразите и от какво ще бъдат направени вашите домашни принадлежности. 

  • Кухня, обзаведена с мебели в неутрални цветове, създава успокояваща среда за прекарване на времето.
  • Топлите дървесни тонове са идеални за всяко помещение от дома ви.
  • Орехът и дъбът придават усещане за уют и са подходящи за дизайн на шкафове, рафтове, гардероби. Съчетават се много добре със светли цветове като кафе лате, капучино, шампанско.
  • Паркетът е подходящ избор за подова настилка. Но варианти са и ламинираният паркет, а също и плочките.
  • За обзавеждането на кухнята, използвайте естествено дърво за кухненския плот или естествен камък, например гранит, мрамор, сеатит. Това интериорно решение ще допълни усещането за изисканост на дома ви.

Вижте още: Кухня в топли земни тонове


Обърнете внимание на контраста!

Комбинацията от неутралните цветове обикновено разчита на композиция от фини и приглушени нюанси. Полезно е да обръщате внимание на отделните цветове, за да гарантирате, че има достатъчно контраст между тях, защото иначе рискувате да получите скучна и безцветна стая.

  • Създайте обзавеждане с подбрани по-тъмни елементи, както и акценти с метални аксесоари.
  • Заложете на тъмна кухня със светли стени, спалня с кафяви завеси и стени, боядисани в кафе лате или шампанско. Шампанското се комбинира прекрасно с тъмнозелени завеси и бели вътрешни пердета.   
  • Друг начин да разнообразите интериора е да имате растения у дома. Те не само привличат погледа, но и допълват земното усещане, което се създава от топлия кафяв цвят и дървените мебели. Важно е да имате ярки фокусни точки и неутрален фон.
  • Що се отнася до дизайна на банята, също можете да заложите на неутрална цветова гама, тъй като помага да се създаде успокояваща среда, място, където човек събира мислите си, докато се приготвя сутрин или се отдава на заслужена почивка във ваната след дълъг работен ден.


Съчетавайте цветовете с увереност

Неутралните цветове могат да бъдат впечатляващи, ако успеете да ги съчетаете идеално.

  • Стени в кремаво и мебели в маслинено зеленото например, създават ефектна комбинация.
  • Когато обаче използвате неутрален цвят в интериора на дома си е важно да обърнете внимание на светлината в стаята. Всички цветове и по-специално неутралните могат да изглеждат напълно различно, когато в помещението е тъмно или светло.
  • Един от най-успешните начини за съчетаване на неутралните цветове е да използвате няколко нюанса в един и същ оттенък и след това да смесите боите.


Много и различни тонове и нюанси

Когато става въпрос за дизайна на дома, тъканите и материите са също толкова важни, колкото и цветовете.

  • При декорирането с неутрални цветове добавете материи, които създават допълнителен акцент в стаята. Вълна, кожа, пух – всичко, което ви харесва.
  • Спалнята е помещението, където е важно да създадете усещане за спокойствие и уют, затова нека там цветовата гама е по-мека, а материите по-традиционни и не толкова екстравагантни.
  • Разбира се, правилото за трите цвята в помещението е важно. Изберете си акцентен цвят, един по-малко преобладаващ и един – за фон. Просто се стремете да запазите усещането за спокойствие и нежност. 

Вижте още: Пет възможности да придадете ново очарование и красота на спалнята


Неутрални цветове за всяка стая във вашия дом!

Неутралните цветове са прекрасен фон за красиво обзавеждане и позволяват на изящните мебели да изпъкнат. Те са всичко, от което се нуждаем, когато искаме стилен интериор.

  • Експозицията на стаята, светлината и как възнамерявате да използвате пространството, както и как искате да се почувствате в него играят огромна роля в избора на цветове.
  • Всъщност елегантни са не само всички нюанси на кафявото, но и сивото, черното, бялото. Те създават несравними комбинации с жълто, оранжево, червено. Всичко зависи от това какъв стил интериор харесвате и целите да създадете.
  • Бежовото е подходящо за по-традиционния стил, а сивото или черното в съчетание с жълто създават един по-модерен дизайн.

Избягайте от стереотипа, че бежовото е скучно. Стига да имате въображение и идеи винаги може да дадете неподражаем стил на дома си. Ако това обаче ви затруднява и имате нужда от професионално съдействие, не се тревожете. Винаги можете да се свържете с дизайнерите, регистрирани в сайта ни. Имате възможността да направите безплатна заявка за проект още сега! В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта