Пет възможности да придадете ново очарование и красота на спалнята

Публикувано на 24/08/2019 от Илиян Ушеров | Последна редакция на 29/08/2019 | Видяно 1 704 пъти

Това къде и как спите е едно от най-важните неща за вас, вашето здраве и пълноценното ви съществуване. Неслучайно тази тема толкова често бива обсъждана. Липсата на качествен сън причинява на хората повече стрес, недостатъчно отпочиналост, а това води и до раздразнителност, която пречи на ежедневието. Едва ли има по основателни доводи да си помислите как да направите пространството в дома си, където спите, възможно най-оптимално, за да получите необходимата почивка и през деня да бъдете жизнени и способни да приемете предизвикателствата с усмивка.

Предлагаме ви пет възможности, с които можете да придадете ново настроение в спалнята си. А ако се нуждаете от повече напътствия, винаги можете да се обърнете към специалистите, регистрирани в платформата MaistorPlus. Те има с какво да ви помогнат. Заявете проект безплатно, направите сравнение между офертите, изберете най-доброто за вас решение и обновете спалнята си.


От стените тръгва цялото настроение

Боядисаните стени задават тона и визуализират цялата стая, като в същото време са и основа за аранжирането на мебелировката и всички други акценти в спалнята ви.

  • Бялото е най-популярният цвят от възможностите за избиране в една модерна съвременна спалня. То разширява, осветлява и отваря пространството, дори и то по принцип да не е голямо.
  • Използвайте плътни цветове за стените си, за да създадете релаксираща атмосфера и да избегнете различни видове хаотични, объркани и екстравагантни настроения. Това все пак е вашата спалня, където трябва да потънете в дълбок и здрав сън.
  • Леки цветове като пастелено розово, небесносиньо и бежово са добър старт за създаването на уютна спалня.

Вижте още: Разпознайте себе си чрез цветовете, които сте избрали за спалнята си!


Да не забравяме и самото легло

Изберете легло ниска платформа, което да е приравнено с пода или пък, ако е с крака, то те да са съвсем ниско, така че да се създава усещането все едно сте на самия под. Това ще ви помогне също и при поддържането на чистотата в стаята, а не на последно място ще бъде и уникално изглеждащо. Основното предимство на нископлатформените легла е, че не се набиват веднага на очи, когато се влезе в стаята, както става с традиционните легла с крака. Те естествено се хармонизират с останала мебелировка на стаята. На пазара вече има достатъчно такива легла, за да се направи качествен избор по отношение на декор, вкус и бюджет.


Не се притеснявайте да махнете завесите

Отървете се от завесите с един замах и оставете светлината да влиза свободно през прозорците. Ще се получи симфония на светлината, когато външната се синхронизира с леките цветове на стените или светлите тапети. Слънчевата светлина ще направи спалнята ви бляскава и още по-широка. Може да компенсирате липсата на завеси и преграда към любопитното око като на подпрозоречния перваз поставите свои любими предмети – цветя в саксия, цветя във ваза, книги, растения, малки статуйки, ароматни свещи. Приоритет тук е да ви е светло, удобно и релаксиращо и постигате това с просто едно премахване на нещо, което пречи на светлината.


Още повече уют с подходящия килим

Независимо дали служи като основен акцент в спалнята ви, или е допълващ елемент към цялостната композиция на интериора, килимът е добро решение при всички случаи. А също така и изборът е богат. Може да изберете ръчно тъкани вълнени килими или губери от 100% естествена вълна, също покривала за пода ви от вълна смес е добро решение, като включим и такива произведения за под от коприна и памук, покриваме повечето възможности. Да не забравяме и килими от полиестер, смесени с естествени материали, които са на по-достъпна цена, но все така качествени, а и дълготрайни.

Въображението ще ви води при обновяването на спалното ви помещение, ние предложихме тук няколко акцента. А ако се нуждаете от професионален съвет специалистите, регистрирaни в MaistorPlus винаги са готови да помогнат. Достатъчно е да заявите проект, да изберете най-подходящата оферта и промяната започва.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
15 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
77 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта