Защо е толкова важно леглото ни да е спретнато и подредено?

Публикувано на 14/10/2021 от Станислава Матеева | Последна редакция на 20/10/2021 | Видяно 1 827 пъти

Вероятно поне веднъж в живота си сме използвали оправдания, с които да се измъкнем от оправянето на легло сутрин. „Нямам време!“, „Така или иначе никой няма да го види. Защо да го оправям?“, „Просто няма нужда да го оправям. Та нали довечера отново ще легна в него?!“ са само част от извиненията, които ползваме. Но колкото лесни са изказване са тези оправдания, толкова по-лесно е просто… да оправим леглото си. За да се случи това са нужни по-малко от 5 минути. А удовлетворението и удоволствието от свършената работа са неописуеми. Въпреки уж незначителната задача. 

Разбира се, няма нужда леглото да прилича на такова, излязло от интериорно списание, но бързото прибиране на чаршафи и подреждане на декоративни възглавници, със сигурност ще създаде приятна и уютна атмосфера. Но красивата обстановка, не е единственото предимство на това да оправяме леглото си всяка сутрин. Кои са останалите – споделяме тук!

Ако се нуждаете от интериорен дизайнер, винаги може безплатно да заявите проект при нас. 


Ползотворен старт на деня

 

Може да изглежда незначително, но оправянето на леглото сутрин е първият своеобразен връх, който покоряваме през новия ден. Зачерквайки от списъка си това малко задължение, не само стартираме деня си по продуктивен начин, но и правим нещо, което ни кара да се чувстваме полезни. Подреждането на леглото сутрин ни носи онова усещане за гордост и ни стимулира да покорим всички малки цели за деня, които сме си поставили. И до края на деня тази една изпълнена цел ще се превърне в цял списък от зачеркнати задачи. 

И ето, че малките неща всъщност имат голямо значение.


Повече подреденост

Дори и най-красивата, стилна и добре организирана спалня изглежда като минно поле, щом леглото в нея не е оправено и подредено. Обратното важи с пълна сила – когато леглото е добре оправено, декорирано с възглавнички или други украшения, когато чаршафите са опънати и когато цари ред, цялата стая изглежда по-стилна и уютна. Ако внедрите навика да оправяте леглото си сутрин в своето ежедневие, със сигурност ще усетите, че стаята ви ще стане по-просторна и стилна, а вие ще се почувствате по-ползотворни и вдъхновени всекидневно да подобрявате интериора на вашата спалня по всевъзможни други начини. 

Съвет от нас е до леглото си или на друго леснодостъпно място в спалнята да поставите кош, в който вечер да поставяте декоративните възглавници, които през деня са били върху леглото. Така сутрин ще имате по-бърз достъп до тях и ще можете за отрицателно време да внесете уют в помещението.

Вижте още: Променете спалнята си за един уикенд


Повече продуктивност

 

Може би се питате „Как поставянето на леглото в ред би увеличило продуктивността ми?“. Отговор на въпроса дават много изследвания на човешките навици. Според изследванията ежедневното оправяне на леглото е ключов навик. Именно той дава предпоставка за случването на верига от добри решения през целия ден. И ни кара да се чувстваме полезни, тъй като дава усещане за поемане на повече отговорност. Експертите твърдят, че тези ключови навици водят до перманентно усещане за по-добро съществуване, повече самочувствие и водят до вземането на по-добри и разумни решения. Е, вероятно ще се съгласите, че двете минути сутрин, прекарани в подреждането на леглото, си заслужават.


По-малко стрес и по-добро настроение

 

Факт е, че човек прекарва средно една трета от живота си в спалнята. И интериорът, декорациите и цялостната естетика на стаята силно влияят на настроението ни. Ще се съгласите, ако кажем, че е почти невъзможно да се чувстваме спокойни, отпочинали и да се заредим с нови сили, когато тънем в хаос и дезорганизация. Добре оформеното и подредено легло със сигурност би дало по-цялостен и спретнат облик на помещението. То незабавно би създало нежна атмосфера, в която царят спокойствие и уют. И в която с удоволствие бихме могли да разпуснем. Освен всичко, оправеното легло говори много и за собственика му. То показва грижа към себе си и дома. А чувството, че се глезим и се даряваме с внимание, ни прави по-радостни.

Вижте още: Спалня в жълто - идеи за по-слънчево пространство


Красива атмосфера

Какво е първото нещо, което всеки забелязва, щом влезе в красива хотелска стая? Обзалагаме се, че това е спретнатото, подредено легло, което ни кара просто да се потопим в него. Сега нека си представим, че влизаме в хотелска стая, в която чаршафите по леглото са намачкани, възглавниците са разхвърляни и няма никакъв ред. Неприятна гледка. В добре изглеждащото и подредено легло има нещо, което, особено в края на дълъг и изтощителен ден, ни кара истински да се отпуснем. Защото красивият вид, чистотата и добрата естетика отпускат сетивата и ни помагат да релаксираме по-пълноценно. А и много малко неща са по-хубави от това да легнем в чисто, спретнато легло и просто да се насладим на любима книга или филм.

Спалнята е ключово място в дома. Ако сме ви вдъхновили да създадете едно по-красиво, чисто и просторно кътче във вашия дом, то не се бавете и се консултирайте с интериорен дизайнер от регистрираните при нас. Той ще ви каже кой е най-добрият начин за добавяне на по-добро оптимизиране на спалнята ви. Специалист можете да откриете бързо и лесно още сега. Необходимо е единствено да подадете безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните, за да изберете най-подходящата за вас. За още по-информиран избор, можете да погледнете отзивите на предишни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
15 извършени проекта