Променете спалнята си за един уикенд

Публикувано на 30/03/2020 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 30/03/2020 | Видяно 1 918 пъти

Понякога всеки от нас има нужда от ново начало, а какво по-добро от промяна на средата и интериора? За да преобразите спалнята си не е необходимо да срутите стените или пък да промените архитектурата. Малките промени като смяна на цвета на стените или пък новият комплект спално бельо, новата декорация или пък преподреждането могат да свършат чудесна работа. Имаме добра новина – може да създадете изцяло нова спалня само за два дни, и то с ограничен бюджет!

В промяната на вашия дом винаги ще получите съдействие от специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Ако имате нужда в промяната на цвета на стените и искате да бъде професионално изпълнено, потърсете специалистите, регистрирани при нас!


Планирайте внимателно

Преди да започнете с реализирането на промяната в спалнята си, обмислете предварително какво точно искате да промените и кое не ви харесва. Няма нужда прибързано да боядисате спалнята си, за да разберете, че всъщност това, което ви дразни е старата ви спалня и големият гардероб.

  • След като времето, което имате е два дни, предварително обмислете каква точно промяна искате да постигнете.
  • Установете какво искате и направете скица на вашата спалня, като използвате размерите на помещението и мебелите. Има компютърни програми, които служат точно за проектирането на дома ви.
  • Ако обаче търсите по-креативен метод, изрежете от хартия или картон форми с размерите на мебелите и изпробвайте различни варианти за подредба.
  • При избора на нюанс за стените, съобразете се с цвета на аксесоарите, тъй като е по-лесно и бюджетно да пребоядисате, отколкото да промените всички мебели и аксесоари в дома си.


Първи ден от промяната на спалнята

За да успеете да приключите за определените два дни, е нужно стриктно да следвате предварително изготвения си план. С тези лесни стъпки, които ви представяме сме убедени, че ще се справите с всичко и да спазите дадения срок! 

  • Първата стъпка е да изкарате всичко от спалнята.
  • Използвайте хартиено тиксо, за да отсечете таваните и необходимите ъгли. Обикновено латексът изсъхва за няколко часа. Ако смятате, че не е покрил достатъчно добре – повторете. След като латексът изсъхне напълно, премахнете тиксото.
  • Почистете добре пода и прозорците.
  • Подменете контактите и ключовете за осветление.

Вижте още: Подходящата рамка за вашата картина


Ден втори от промяната на спалнята ви

След като приключите с боядисването и почистването е ред и да подредите спалнята си. Изберете нов килим, който да внесе уют и топлина в спалнята.

  • Подредете мебелите отново в спалнята, като започнете от най-големите.
  • Внесете и по-малките мебели и ги аранжирайте, като се придържате към плана си.
  • Декорирайте стените с картини, след като сте подредили мебелите, тъй като, ако избързате може после да ви се наложи да промените височината, на която сте ги закачили.
  • Окачете пердетата си. За да внесете повече уют, използвайте тънки, почти прозрачни завеси в комбинация с плътни завеси, за да си осигурите комфорт по време на сън.

Ако след подробния план, който ви представихме, най-накрая сте взели решение да промените спалнята си, потърсете съдействие от специалистите. Професионалистите, които се занимават с интериорен дизайн, регистрирани в нашия сайт, ще успеят да ви помогнат да изберете перфектния дизайн и цветова схема. След внимателно планиране сами ще се убедите колко бързо и лесно ще се случи и самият проект. Първата стъпка, която трябва да предприемете е да заявите безплатно своя проект. След получаването на офертите, изберете най-подходящата според вашите нужди. Не забравяйте да дадете своята оценка в сайта ни, след като вашият проект е завършен.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта