Спалня в жълто: идеи за по-слънчево пространство

Публикувано на 21/02/2020 от Станислава Матеева | Последна редакция на 21/02/2020 | Видяно 3 094 пъти

Жълтото е интересен цвят, който предизвиква много топлота и неподправено чувство за уют у всеки, който се докосне до него. То ни напомня за жаркото слънце, любимото лято и цветните пролетни поляни. Слънчево и много весело, жълтото добавя изключително добро настроение във всяко пространство, независимо дали говорим за интериор или екстериор. 

Сам по себе си обаче жълтият цвят се счита за агресивен и рядко се използва при декора на спалня. В това помещение обикновено се стремим да осигурим усещане за спокойствие и да създадем кътче, в което да можем да се насладим на заслужена почивка. Ако сте любители на веселия цвят, това не бива да ви отчайва. Имаме добра новина. За радост, жълтото е чудесен екипен играч и много лесно и по естествен начин се съчетава с почти всеки друг цвят. А и пасва прекрасно във всеки интериорен стил - от традиционен, през по-съвременен, та чак до винтидж.

За да ви покажем как точно се случва това, тук ви представяме някои от най-важните правила, които да имате предвид, когато обзавеждате спалнята си в жълто. За правилното им прилагане, можете да потърсите специалист в сферата на декорацията и бояджийските услуги. Такъв можете да откриете още сега в нашата платформа.


Жълто и синьо си пасват неочаквано добре

Жълто и синьо - два на пръв поглед невъзможни за съчетаване цвята, създават перфектната цветова схема за уютна спалня. Комбинацията между тях не само би създала приятна цветова схема за вашата спалня, но и би донесла много цветно настроение в нея. Това цветово дуо е идеално решение за уникална, весела и ексцентрична цветова концепция. Как да го приложите в дома ви?

  • Прекрасен начин да го направите е като боядисате стените на спалнята в синьо, а жълтия цвят пренесете върху декоративните елементи като пердета, текстилни повърхности и стенни украшения. Избирайки синия цвят за основен ще допринесете за по-спокойната атмосфера в спалнята. Жълтите елементи от своя страна пък ще създадат приятното настроение, от което всеки дом се нуждае. 

  • Ако пък искате жълтото да е основен цвят и с него да боядисате стените, то заложете на пастелен нюанс и включете бели елементи, които да внасят повече усещане за спокойствие. Синьото можете да пренесете върху таблата за легло, както и върху килимите, пердетата и украшенията по стените. 

Вижте още: 4 задължителни елемента за вашата спалня


Жълто и зелено - сигурният избор

Съчетанието между жълтото и зеленото е често срещана и лесна за постигане и прилагане цветова схема. Тя може да бъде използвана както в спалнята, така и във всяка друга стая в дома. Начините умело да комбинирате двата цвята са наистина много. 

  • Един успешен такъв е да използвате жълто, като доминиращ цвят. В жълто можете да боядисате стените, а като вторичен цвят да заложите на бяло или светло бежово. Последният щрих би бил добавянето на акценти в зелено чрез наличието на произведения на изкуството, декоративни възглавници или по-малки мебели. 

  • Добра идея е, като ръководство, по което да се водите при избора на точните нюанси за спалнята, за шаблон да използвате именно произведение на изкуството, което искате да окачите в нея. Често срещана практика е да използвате произведение на изкуството или модел като ръководство за вашата цветова схема.


Хармония в жълто

Една цветова комбинация, която е идеална за спалня и трябва да вземете под внимание, е аналогичната или хармоничната цветова схема. Характерното за нея е, че е съставена от нюанси, които са един до друг на цветното колело. Такива са например жълто и зелено или оранжево и жълто. Тези цветови палитри могат да бъдат разширени до гама от три до четири цвята, намиращи се един до друг.

  • Начин, по който можете да приложите тази идея е, като използвате оранжево, жълто, зелено и синьо. Това е перфектната комбинация за създаването на един модерен и хармоничен дизайн.

  • Като основен цвят използвайте жълтото, а като вторични - бялото и зеленото.

  • Като акцентни такива заложете на синьото и добавете леки щрихи оранжево или червено. Именно те ще придават на тази спалня закачката, необходима за създаването на завършен и уникален интериор.

Вижте още: Идеи за релаксираща спалня в бохо стил


Използвайте жълто като акцент цвят

Жълтото е прекрасен акцентен цвят. Ако е комбинирано с приятно разнообразие от интересни нюанси, резултатът би бил една наистина зашеметяваща спалня.

  • Чудесен пример за това как жълтото може да се използва като весел фокусен цвят е добавянето му в стая с неутрална цветова палитра.

  • Използването на тъмносиви шарени тапети, бели мебели, светло сива табла за легло и други елементи в неутрални нюанси, би накарало жълтите акцентите да заблестят. Те биха могли да бъдат под формата на пердета, килими или пък покривало за легло. Този дизайн е много ефектен и също толкова лесен за постигане. 

Спалните в жълто са наистина очарователни. Те носят глътката свежест, от която всеки има нужда в началото на деня. Те носят и доброто настроение, от което всеки се нуждае за едно по-приятно ежедневие. Ако сме ви вдъхновили да създадете слънчево кътче и във вашия дом, то не се бавете и се консултирайте с интериорен дизайнер от регистрираните при нас. Той ще ви каже кой е най-добрият начин за добавяне на жълто в спалнята ви. Специалист можете да откриете бързо и лесно още сега. Необходимо е единствено да подадете безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните, за да изберете най-подходящата за вас. За още по-информиран избор, можете да погледнете отзивите на предишни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта