4 задължителни елемента за вашата спалня

Публикувано на 12/12/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 12/12/2019 | Видяно 1 640 пъти

Спалнята ви е едно от най-важните помещения в дома. Там прекарваме голяма част от дните си. В нея започваме и приключваме деня си. Това пространство вдъхва спокойствие. Модерната спалня е отражение на вашия стил и ви предлага всичко необходимо в края на деня. Обзавеждането на тази част от дома изисква внимание и обмисляне! Посъветвайте се с регистрираните в MaistorPlus интериорни дизайнери, те ще успеят да ви съдействат в трансформацията. Когато избирате интериора на спалнята си има няколко задължителни елемента, които не бива да пропускате да присъстват в помещението. Ето кои са те! 


Негово величество – матракът!

Може и да ви звучи налудничаво и невъзможно, но прекарваме около 1/3 от живота си в сън. Ето защо е изключително важно да изберете удобен матрак, който да ви гарантира заслужена почивка. Ако ви се струва, че това е една безумна инвестиция – грешите. Качественият матрак пасва на тялото ви и му осигурява правилна стойка, дори докато спите. Как да изберете правилния за вас матрак?

  • На първо място определете какъв предпочитате - по-твърд или мек. 
  • Информирайте се за спецификата на всеки тип - с пружина, с пяна, хибридни или водни. 
  • Заложете малко по-висок бюджет за матрак. Все пак няма всяка година да го подновявате.
  • Направете си списък с избраните модели. Така ще може най-лесно да ги съпоставите и да изберете най-добрата за вас алтернатива.

Също е добра идея и да изберете качествен спален комплект и удобна възглавница. Със сигурност ще се наспивате добре, ако се чувствате комфортно в леглото си.

Вижте още: Кой матрак е най-подходящ за вашия гръб


Кът за сядане

Важно е да имате кът, в който да седнете и да почетете книга или да поработите. А дори и да проведете разговор с партньора ви.

  • Тъй като спалнята в повечето случаи не е голяма по площ, изберете красив, компактен и функционален вариант.
  • Изберете маса и два стола, като по-малко заемащ пространство вариант. Съчетайте ги със спалнята и ще получите завършен вид на помещението.
  • Ако не разполагате с достатъчно пространство, един барбарон винаги ще свърши чудесна работа. С него може да обособите малък кът за почивка. А и най-хубавата част е, че може да го местите и в други стаи.
  • Задължително правило е да бъдат отделени мястото за почивка и сън, и това за работа и други дейности.


Забравете технологиите

Това може да се каже е най-трудната задача в списъка ни. Опитайте се да направите спалнята си свободна от технологиите зона. Редица проучвания показват, че точно те вредят на качествения сън. Все пак спалнята се асоциира с почивка и това е важно да бъде така. За изпълнението на тази трудна задача, вземете под внимание следните неща:

  • Включете в интериора на спалнята си най-необходимите неща. 
  • Страхотно ще бъде, ако може да се лишите от телевизор.
  • Купете си будилник и не заспивайте в компанията на смартфона си. Най-добре ще бъде да го оставите в друга стая, докато сте в страната на сънищата.

Хигиената на съня е от огромно значение за вас и вашето здраве. Затова забравете технологиите пред вратата и си освободете повече място за приятни емоции и почивка!

Вижте още: Есенно настроение в спалнята


Добавете растения и свежи аромати

Добавянето на растения в спалнята е нещо много важно. Разбира се, не трябва да прекалявате с тях. От друга страна хубавият аромат винаги може да действа успокояващо. Важното при ароматизирането е да не залагате на остри и наситени миризми.

  • Добавете зеленина в спалнята си. Всичко допринасящо близост с природата е винаги чудесен бонус. Имайте предвид, че много растения спомагат за добрия сън, пречистват въздуха в стаята и са препоръчвани от много специалисти.
  • На последно място, но не по важност, са свещите. Свеж аромат в спалнята, било то от свещ, освежител или ароматна пръчка дава едно приятно, релаксиращо чувство.
  • Добавете и пречиствател за въздух, също и етерични масла. Лавандулата е един от най-препоръчваните аромати, тъй като има успокояващ ефект.

Всеки човек заслужава страхотна спалня, която да допринася за пълноценна почивка. При бъдещата трансформация на вашия дом ще имате верни помощници, в лицето на регистрираните професионалисти в сайта MaistorPlus. Направете безплатна заявка за проект. В отговор ще получите оферти, от които ще имате възможността да изберете най-подходящата. Не забравяйте да дадете отзиви за изпълнителите в сайта MaistorPlus. По този начин ще помогнете в избора и на други потребители. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта