Жълто и синьо си пасват неочаквано добре

Последна редакция на 25/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 1 563 пъти

Жълто и синьо - два на пръв поглед невъзможни за съчетаване цвята, създават перфектната цветова схема за уютна спалня. Комбинацията между тях не само би създала приятна цветова схема за вашата спалня, но и би донесла много цветно настроение в нея. Това цветово дуо е идеално решение за уникална, весела и ексцентрична цветова концепция. Как да го приложите в дома ви?

  • Прекрасен начин да го направите е като боядисате стените на спалнята в синьо, а жълтия цвят пренесете върху декоративните елементи като пердета, текстилни повърхности и стенни украшения. Избирайки синия цвят за основен ще допринесете за по-спокойната атмосфера в спалнята. Жълтите елементи от своя страна пък ще създадат приятното настроение, от което всеки дом се нуждае. 

  • Ако пък искате жълтото да е основен цвят и с него да боядисате стените, то заложете на пастелен нюанс и включете бели елементи, които да внасят повече усещане за спокойствие. Синьото можете да пренесете върху таблата за легло, както и върху килимите, пердетата и украшенията по стените. 

Вижте още: 4 задължителни елемента за вашата спалня

Свързано:

Идеи за спалня Спалня в жълто: идеи за по-слънчево пространство