Как да преобразите малкия балкон в просторно и удобно пространство?

Публикувано на 26/05/2020 от Вероника Ценкова | Последна редакция на 26/05/2020 | Видяно 4 826 пъти

Балконът не е само онова неизползвано пространство за съхранение на ненужни вещи. То може да бъде преобразено в удобно, красиво и приятно кътче, в което да прекарвате времето си с удоволствие и наслада. С помощта на няколко практични и стилни идеи, можете да се възползвате от пространството на балкона, колкото и малко да ви се струва то. Ако искате да го постигнете, наслаждавайки се на приятната глътка въздух, в тази статия ще имате възможност да се запознаете с няколко практични начина как да преобразите малкия балкон.

Ако все пак се нуждаете от повече индивидуални съвети и идеи спрямо вашия дизайн и стил, можете да се доверите на интериорните специалисти, регистрирани в нашия сайт. Те ще ви съдействат за направата на стилен и уютен балкон, на който с удоволствие да се насладите. 


Подвижни саксии

Ако разполагате с прекалено малко пространство на балкона за поставката на вашите саксии с цветя, можете да закупите специални такива, които се закачат за парапета на балкона. По този начин спестявате пространство и можете по всяко време да променяте тяхното местоположение, поради тяхната подвижност. Това прави този вид саксии изключително удобни.

  • Имате възможност да подберете такива, които най-много да подхождат на дизайна на балкона.
  • Можете да добавите няколко саксии в различни ярки цветове като оранжево, жълто и червено, като така ще придадете весело настроение и ще съживите обстановката. Или да заложите на неутралните цветове като бежово и светло синьо за повече стил.
  • Освен цветя у тях можете да отглеждате всякакви други растения и подправки.

Вижте още: Каскадни цветя за вашата тераса


Пейки от дървени щайги

Ако разполагате с малко пространство на балкона, едно от най-големите предизвикателства е изборът на подходящи столчета по размер. С помощта на дървени щайги можете умело да оползотворите всеки един свободен ъгъл на пространството и да го превърнете в креативно място за сядане.

  • Техните размери не са толкова обемни, което позволя поставянето им умело в малките пространства.
  • Сами можете да определите бройката и да прецените колко от тях ще са ви необходими. Като тяхна алтернатива могат да се използват дървени палети.
  • Поставете няколко меки възглавнички с интересни принтове. Лесно и бързо ще създадете удобно, естетично и артистично място за сядане на вашия балкон.

Вижте още: Как да превърнем малкия балкон в лайфстайл решение с нисък бюджет


Барбекю със специални накрайници

Ако винаги сте си мечтали да имате градина с барбекю, но към момента разполагате с малко балконче, не се отчайвайте. Можете да си закупите барбекю специално пригодено с накрайници за поставка на парапета на балкона. Така ще спестите пространство. Ще можете да се насладите на спокойните вечери с топло приготвена храна на балкона и да се наслаждавате на вечерята си на тишина и вечерна приятна обстановка.


Външни завеси

Ако искате да не бъдете обезпокоявани и ви е необходимо уединение, можете да поставите външни завеси на балкона.

  • Изключително подходящи са за градската среда, където пространството между блоковете е скъсено.
  • Това ще ви даде изключително много уют, докато се наслаждавате на времето навън и на летните или есенни вечери.
  • Можете да експериментирате с различни цветове на завесите. Като светло розово, изчистено бяло или на черни раета за повече стил.

Със сигурност сте намерили вдъхновение от нашите идеи и сте готови да развихрите вашата креативност. Ако пък имате необходимост от повече съвети за направата на балкона в уютно и приятно кътче у дома, можете да се консултирате със специалистите, регистрирани при нас. Имате възможността напълно безплатно да направите заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.


Тагове:

Балкон

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта