Преди и след: Как да трансформирате балкона си с минимални усилия?

Публикувано на 18/06/2020 от Станислава Матеева | Последна редакция на 18/06/2020 | Видяно 5 293 пъти

Въпреки че много собствениците на жилища са склонни да пренебрегват балконите си, те всъщност са едно от най-ценните пространства в дома. При някои домове това може да е единственото пространство на открито с възможност за малка градина или уютно кътче за релакс и спокойствие. А когато имаме нужда от чист въздух след дълъг ден, прекаран между четири стени, мястото, на което бягаме, за да си отдъхнем и да съберем мислите си, е балконът.

И независимо дали е малък или голям, всеки балкон може да се превърне в малък райски кът, пригоден за почивка и спокойствие. Как можете да го направите ли? Отговорът на този въпрос ви даваме тук, като ви показваме четири невероятни трансформации на балкони. А ако ви вдъхновим да преустроите и своя балкон, не пропускайте да се свържете с опитните майстори, регистрирани в сайта ни, които няма да се поколебаят да ви помогнат. 

 


Преди и след: Как дефектът може да се превърне в ефект?

Преди: Този балкон не е никак малък и определено има потенциал да се превърне в нещо красиво. Въпреки това обаче той въобще не изглежда привлекателно поради скромния факт, че не се полагат грижи за него. А основното нещо, което прави лошо впечатление и на което трябва да се наблегне при трансформацията на балкона, е лошото състояние на пода и петната по него. Как дефектът може да бъде превърнат в ефект?

След: Сами виждате, че след трансформацията балконът е просто невероятен. Удивително е как един мръсен и неугледен балкон може да се превърне в страхотно кътче, което си има всичко - мебели, аксесоари, растения… Този красив вид на балкона е постигнат, като преди обзавеждането и декорацията, настилката е сменена, а боята по стените - подновена. А крайният резултат е просто съвършен. 

Вижте още: 7 идеи как да превърнем малкия балкон в райско кътче


Преди и след: Как се създава комфорт дори в най-малкото пространство?

Преди: Вторият балкон е доста по-малък от първия. За съжаление този балкон също има доста неприятен вид, тъй като е обграден от железни и не особено впечатляващи прегради. Освен това изглежда, че само два стола могат да се поберат в съществуващото пространство, което допълнително усложнява ситуацията. Може ли обаче това малко и обикновено пространство да се превърне в нещо впечатляващо и дръзко? Разбира се, че да! 

След: Познахте ли, че и двете снимки всъщност са на един и същ балкон? Да, трансформацията е меко казано неузнаваема. Новата версия на балкона изумява всички, защото няма дори следа от първоначалната му. Освен това, въпреки ограниченото пространство, е открито място дори и за маса и скара. А чрез добавянето на текстилни платна (вие може да използвате и друг вид, разбира се) към балюстрадата се осигурява и малко повече комфорт, уют и усещане за лично пространство.

 


Преди и след: Как и в най-неудобното пространство може да се създаде красота?

Преди: Третият балкон, който ви показваме е показателен за изключително тесен и доста труден за използване. Той няма потенциал нито за създаване на стил и красота, нито е практичен и удобен. Дори саксията за цветя, окачена на парапетите, изглежда малко сякаш й е неудобно в затънтения ъгъл. 

След: И тук трансформацията е невероятна. Същият тесен и нефункционален балкон сега изглежда много по-приветлив, красив и стилен. Изобилието от растения и естествената дървена преграда създават изумителен ефект. Именно те придават спокойния и неподправен вид на този малък, но много кокетен и сладък балкон.

Вижте още: Балкон в гръцки стил: как да пренесем морския рай у дома?


Преди и след: Как големият балкон може да се превърне в свежа градина?

Преди: Този балкон е огромен. Това преимущестество обаче не се използва разумно. Въпреки, че е голям, балконът не изглежда никак привлекателен. Напротив - страхотното предимство, което той има, се превръща в най-големия му дефект.  За цялостния неугледен изглед допринасят и захабените стени и повърхности. Как може да се разгърне потенциала на този иначе хубав балкон? 

След: Новото състояние на балкона е невероятно красиво. Голямата площ е превърната в балконна градина с пъстри цветя! Подовата настилка, която дори не изисква поддръжка, оставя мястото с вечна зеленина. И ето, че райската градина може да се пренесе и само в пределите на един балкон.

Не е тайна, че в градските апартаменти балконът е може би единственото място на открито, където човек може да се наслади на свеж въздух и минутки тишина. Благодарение на това място можем да се се радваме на топлите слънчеви лъчи, без дори да излизаме от апартамента. Балконът е място, където да си починем, да прочетем книга, да се порадваме на тишината или пък да споделим мисли с любим човек. Именно затова той трябва да носи усещане за уют, да бъде стилен, поддържан и да е в хармония с личните ви предпочитания.

За да превърнете балкона си в нещо съвършено и уникално, потърсете професионална помощ от експертите в областта на дизайна, регистрирани в сайта ни. Единственото, което трябва да направите, за да се свържете с тях, е да подадете безплатна заявка. До 24 часа вече ще имате готови оферти и идеи, от които да изберете тази, която съответства на предпочитанията ви.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта