5 идеи как да превърнете обикновения балкон в удивително пространство

Публикувано на 08/08/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 24/03/2020 | Видяно 3 468 пъти

На балкона много често не се обръща достатъчно внимание, защото е смятан за незначителна част от дома. Няколко креативни идеи относно дизайна и декорацията му могат наистина да променят облика на цялата къща и да придадат съвсем различна перспектива на безличното помещение. Балконът, който изберете да имате, зависи от вашата идея за това какъв да бъде домът ви и типът място, от което имате нужда, когато искате да релаксирате и да избягате от натоварената си програма. Насладете се на идеите, които ще споделим с вас и позволете на тази част от дома ви да разцъфне.

А ако имате нужда от съдействие за ремонта – не се колебайте да го потърсите с безплатна заявка в MaistorPlus. Интериорните специалисти, регистрирани в нашия сайт, ще ви бъдат верни помощници в стартирането на това вълнуващо начинание.


Люлките - удобни, забавни и практични!

Защо да слагате столове, след като можете да експериментирате и да поставите люлка? Люлките са невероятни, a самото люшкане е спокойно и предразполага към релаксиране. Мястото, което ще ви бъде необходимо за монтиране на подобно съоръжение, е много по-малко, отколкото би ви трябвало, за да поставите други видове мебели като столове и табуретки. По този начин си осигурявате не само повече свободно пространство, което да запълните с декорации и цветя, но и комфорт. Евентуално след поставянето на люлката и подходяща маса, това наистина ще се превърне във вашето любимо място за закуска рано сутрин или тиха вечеря в уединение. А защо не и в забавна игра за вашите деца?


Цветята успокояват!

Цветята са най-лесното решение, което можем да приложим като декорация на балкона. Въпреки че много от тях се нуждаят от грижи и поливане, има и такива, които са доста по-неангажиращи при отглеждане, ако имате натоварен график и нямате достатъчно време или желание да се грижите за тях. Те добавят свежест и красота в помещението. Освен това грижата за цветята е невероятно занимание и за децата. Добавяйки цветя по балкона си, вие си гарантирате една смесица от цветове, богата текстура и свежи ухания. По този начин ще превърнете обикновената атмосферата в нещо зашеметяващо. Мястото се трансформира в пищен бохемски храм.


Уютен хол с красива гледка и свеж въздух!

Поставянето на диван несъмнено превръща пространството в удобно помещение. Какво ще кажете за идеята да сътворите едно местенце, което при влизане в дома ви, е скрито от гостите, но миг след това вече е любимо на всички? Балконът може да бъде отделна стая, която да предразполага към дейности. Поставяйки удобен диван, вие си гарантирате едно кътче за отдих, което можете да използвате както сами, така и с компания. Диванът е удобен, подходящ е за почивка и за сън. Можете да избягате от реалността, като се усамотите с книга в ръка например или с питие след тежкия работен ден. Отделно имате възможност да се развихрите и да добавите красиви елементи, декорирайки всичко по ваш собствен вкус.

Вижте още: Бохо стил – вдъхновение за малък балкон!


Удобният плот е винаги в плюс!

Какво ще кажете вместо на маса да вечеряте на стилен плот и да се наслаждавате на гледката навън? Дървената плоскост в повечето пъти се захваща за парапета, като монтирането и става изключително лесно. Плотът е да се използва за по питие или лека храна, като акцентът пада не върху площта му, а върху гледката, на която можете да се наслаждавате, хранейки се. Идеален завършек на компактния плот са подходящи столове, които несъмнено ще бъдат един практичен избор. Този тип обзавеждане е доказателство, че големината на балкона не е от значение. Колкото и тясно да бъде пространството, можете да го оползотворите максимално по един креативен и симпатичен начин.


Светлинките са перфектният завършек на райското ви кътче!

Един различен начин да придадете персонална атмосфера и уют в помещението е да добавите висящи лампички, които в съчетание със дървен панел отзад като стена, ще придадат на вашия балкон свободен и нестандартен дух. Освен това създават романтично настроение, което предразполага към приятна почивка след натоварения ден, спокойна вечеря с любимия човек или няколко минути, в които да избягате от целия свят и да се насладите на звездите.

Не се притеснявайте да експериментирате с цветовете и по-нестандартните декорации. Меките възглавнички в различни шарки, пухкавото килимче и малката масичка създават комфорт, настроение и индивидуалност на сладкото пространство. Ще е прекрасно да се събудите и да изпиете чаша кафе, наслаждавайки се на красивия си балкон.

С малки стъпки можете да освежите аурата в дома си, като направите балкона ви подходящ за релаксация, сутрешното кафе или тиха вечеря. Отрупвайки го с цветя, цветове, практични мебели, подходящи светлини и декорации, вие си осигурявате едно пространство, от което да черпите позитивната енергия, от която имате нужда.

Чувствате ли се достатъчно креативни и смели вече? Сигурни сме, че имате поне 100 идеи в главата си. Ако имате нужда от помощ за реализирането им, можете да се обърнете към професионалистите, регистрирани в нашия сайт. Опишете своите нужди и желания в нашата форма за задаване на проект и напълно безплатно получете различни предложения за реализацията му. 


Тагове:

Балкон

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Евгени Петров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта