Модерен черно-бял апартамент с неонови светлини

Публикувано на 25/03/2020 от Радина | Последна редакция на 25/03/2020 | Видяно 1 812 пъти

Ще ви представим един на пръв поглед стандартен апартамент, но на втори – недотам. Каним ви да разгледате заедно с нас един интересен дом в черно и бяло. В интериора му присъстват и ярки мебели, които контрастират на основните цветове, както и неонови светлини, които допринасят за оригиналния дизайн. Визията, която се получава накрая, може да се нарече не само модерна, но и смела, драматична и дори приключенска.

Ако и вие искате нестандартно осветление в дома си, може да се допитате до доказаните специалисти, регистрирани при нас. Този апартамент можем да опишем като произведение на изкуството, а за да ви докажем това, заповядайте на разходка.


Черно-бяла кухня или царството на контрастите

Започваме нашата завладяваща обиколка на черно-белия апартамент с кухненското пространство. Със сигурност вече сте виждали изцяло черни кухненски фасади или снежнобели мебелни модули. Такова активно използване на тези две контрастни комбинации обаче, не само в мебелите, но и в декорацията на стаята, може да се срещне много рядко.

  • Тази кухня, но с наличие на неонови светлини, променя напълно настроението на интериора. От строгия, контрастен дизайн остава само формата, а неоновите светлини създават не просто акцент - те трансформират представата ни за този функционален сегмент, като част от дома.
  • Разбира се, цветните схеми остават ключови точки в дизайна на кухнята, но други елементи на интериора добавят оригиналност на стаята. Например използването на нестандартен кухненски остров - маса за хранене с интегриран плот, се превръща в един от акцентите на това помещение.

Вижте още: Подвижни кухненски острови - цени и идеи


Смело дизайнерско решение

Очевидно е, че за по-смелите решения при обзавеждането на кухня, са необходими определени ресурси - за активното използване на черния цвят например, е важна не само площта на стаята, но и наличието на повече светлина.

  • В комбинация с впечатляващите размери на помещението, панорамните прозорци от пода до тавана в този апартамент играят ключова роля във възможността да не се ограничават дизайнерските идеи.
  • Черният цвят, като че ли, избутва белия напред, което позволява снежнобялата част на кухненското пространство да бъде в главната роля на това цветово представление.
  • На пръв поглед може да изглежда, че снежнобялата зона ще изисква по-големи усилия по отношение на почистването, но черните повърхности са много по-трудни за поддръжка. На тях може да се забележи всичко - от пръстови отпечатъци до изсъхнали капки вода.

Вижте още: Всичко за почистването на кухненските шкафове


Контрастни комбинации в просторна дневна

От черно-бялото царство на кухнята се преместваме в хола, който е в съседство с кухненското помещение и е също толкова интересен.

Просторната всекидневна е перфектно осветена от слънчевата светлина, проникваща през огромните панорамни прозорци и дори лекият полупрозрачен тюл не пречи на светлинния поток.

  • Белият цвят преобладава в интериора на хола, а черните акценти са равномерно разпределени в цялото пространство.
  • Отличителна черта на дизайна на тази стая е наличието на ярки мебели.
  • Неоновото осветление в хола превръща контрастното пространство в зона за релакс, добавяйки динамичност и авантюризъм в дизайна.

В допълнение към просторния диван, тапицираната зона за сядане е обогатена с оригинални фотьойли.


Геометрия по стените

Меката мебел на хола е разположена срещу телевизора, около който (колкото и да е странно) всички предмети са черни. Модулните системи за съхранение на вещи позволяват да се създаде достатъчно пространство, без да се натоварва самият интериор.

  • В допълнение към мебелите с необичаен дизайн и цветен характер, всекидневната се различава от другите стаи с използвания за стените декор - черни и бели знаци с геометрични и причудливи форми.
  • В ъгъла на просторната всекидневна е изградена зона за работа. Черно-белите комбинации, които вече са се превърнали в основата на концепцията за дизайна, са поставени на преден план и там.


Зрелищен коридор или как да впечатлите гостите от първата минута?

В коридора се намира огромен огледален гардероб. Тази невероятно просторна система за съхранение буквално се разтваря в пространството. Освен да служи добре за прибиране на всякакви вещи, тя отваря площта значително. 

Ефектно допълнение към белоснежния коридор с черен таван са стол и закачалка с лъскава повърхност.

Вижте още: 5 дизайнерски идеи за красиво антре


Светли и тъмни повърхности в спалнята

Разбира се, във всяка спалня ключов елемент от интериора е леглото. Тук тази най-важна мебел е черна на цвят.

Както в хола, така и в спалнята, за декориране на тавана е използвана комбинация от бетонни плочи без покритие с отворена осветена система и черно окачване с интегрирано осветление.

  • Неоновите светлини са червени, добавяйки романтичен и в същото време драматичен щрих към черния, бял и сив декор.
  • Използването на този цвят за подова настилка и акцентната стена зад леглото, превръщат спалнята в доста оригинално кътче.
  • Необичайният дизайн на нощните шкафчета не изключва функционалността им, а висящите лампи образуват истинското съвършенство – те висят до леглото, контрастират с червената неонова светлина и подчертават текстурата на стената.


Необичайна баня

Белият цвят в банята е класика от жанра. Но използването на черни нюанси за проектиране на такова помещение е смело решение, което не всеки би взел.

  • Редуването на бели и черни повърхности позволява да се създават интересни оптични илюзии, а също и разширява или стеснява представата ни за размера на стаята.
  • В този случай неоновата светлина действа като посредник, комбинирайки противоположностите в едно цяло. Фокусната точка на банята е стена, покрита с плакати на актьори и филми.

Ако цветното ни шоу ви е вдъхновило, помислете на какъв дизайн бихте могли да заложите за собственото си жилище. Ако изпитвате нужда от професионални съвети за интериорния дизайн, професионалистите, регистрирани при нас, са готови да ви помогнат. Пуснете безплатна заявка за проект и очаквайте различни предложения, от които да изберете най-подходящото. Прочетете оценките и мненията на предишни потребители, които ще ви помогнат във вземането на решение. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта