Подвижни кухненски острови - цени и идеи

Публикувано на 26/08/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 27/08/2018 | Видяно 20 773 пъти

Вдъхновени сте от идеята за кухненски остров, но не разполагате с такъв или нямате място? Може би можем да ви помогнем. В този материал ще ви разкажем за подвижните кухненски острови и как лесно можете да увеличите пространството за работа в кухнята ви. Събрали сме информация за различните варианти, както и за цените им. Предложенията ни могат да се впишат във всеки бюджет и да направят помещението ви по-организирано, оформено и функционално. Ако все пак не се задоволите с подобен вид остров и искате изцяло нова кухня – потърсете експертното мнение на професионалистите в бранша и се свържете с опитни майстори, които да направят и най-смелите ви мечти – реалност. 


Кухненска етажерка на колелца

Не е точно кухненски остров, но определено може да е от полза – масичка на колелца с етажерки или кошове е перфектното решение за малки помещения, в които мястото за съхранение е ограничено.

  • Най-простите варианти представяват подвижни допълнителни рафтове, които можете да преместите, където ви е удобно. Цените им започват от 40 – 50 лв. и достигат до 90 – 100 лв.
  • По-евтините модели са изработени от неръждаема стомана и са с приблизителни размери – 80 см. височина, дължина около 35 – 40 см. и широчина 45 – 50 см. Те са компактни, могат да заемат ъгъл или ниша като го оформят като чудесно допълнително място за продукти за готвене.
  • Друго тяхно приложение, благодарение на тяхната маневреност, може да бъде като помощна маса в градината или етажерка за красиви растения.


Кухненска маса на колелца

Те са по-големи и могат да се използват и като допълнителен плот за работа. Най-разпространените модели представляват тясна маса с дървен плод, два до три рафта и колелца за лесно придвижване на две или повече от крачетата.

  • Евтините модели на подобен тип обзавеждане започват от около 190-200 лв, най-често са изработени изцяло от дървен материал и са по-тесни и компактни. Размерите им са малко по-големи от тези на етажерките – 90-100 см. височина, 100-120 см. дължина и около 45 см. широчина.
  • По-големите модели могат да достигнат от 250 до 400 лв. Освен по-удобни, те са изработени и от по-разнообразни и масивани материали. Също както етажерките могат да бъдат ползвани като практични маси или като подвижен поднос за сервиране на гости, чудесно допълнение към всяко градинско барбекю. 

Виж още: Практични идеи за малък кухненски остров


Подвижен барплот

Ако не разполагате с барплот или кухненски остров в комплект с шкафовете и останалите модули, не означава, че не можете да се възползвате от удобството на подобни мебели и да ги добавите към кухненското си оборудване. Острови като тези се предлагат в магазинната мрежа на цени:

  • 110 лв. - малка и компактна маса за двама;
  • 450-600 лв. - голям и масивен остров от различни материали.

Чудесно допълнение към този тип острови са бар-столовете, които ще оформят удобно място за готвене и хранене в кухнята ви и ще я направят много уютна. Така ще оптимизирате пространството и ще си създадете комфорт и допълнително място дори и в най-малката кухня.

Ако и кухнята ви има нужда от ремонт - сега е добър период за това, така че потърсете специалисти, които да ви помогнат. Опишете идеите и нуждите си в нашата форма за задаване на проекти и оставете опитните майстори и специалисти да изготвят предложения за най-оптималното използване на пространството във вашата кухня.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
11 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта