Практични идеи за малък кухненски остров

Публикувано на 06/06/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 14/06/2018 | Видяно 6 833 пъти

Кухненският остров е мечта за повечето модерни домакини, а ние сме тук, за да ви покажем как да осъществите тази своя мечта, дори при малко налично пространство. Разгледайте поредицата от красиви идеи, които сме подбрали за вас, вдъхновете се и се впуснете в интериорни приключения в своя дом. Не забравяйте, разбира се, че професионалистите са на една ръка разстояние от вас - доверете им се, за да постигнете най-добрите резултати в кухнята си!


Кухненски остров на колелца

Сдобийте се с практичен кухненски остров на две нива, разполагащ с удобни колелца, които позволяват без проблем да го използвате във всяко кътче от кухнята, в което е необходим. Той разполага и с устойчиво на топлина долно ниво, което можете да използвате за поставянето на подноси с вече сготвената храна и лесно да ги придвижвате към трапезарията, за да ги поднесете на масата за хранене. Като цяло, един подобен остров може да бъде използван по множество интересни начини и всичко зависи от вашите собствени идеи и необходимости.


Имитация на мрамор, съчетан с добрия стар винтидж

Свежест, светлина, прости и изчистени цветове, комбинирани с интересни винтидж елементи и красиви форми – всичко това представя пред нас една семпла, но кокента кухня, в която пиедестална позиция заема малкият кухненски остров. Той също е на две нива, като горното имитира мрамор с лъскава повърхност, точно както и останалите плотове в кухнята. Понякога колкото по-прости изглеждат нещата, толкова по-впечатляващ и многослоен е крайният резултат и именно това се е получило в тази стая. Изчистеният стил на повечето масивни мебели дава възможност да развинтим въображението си и да поиграем с дребните детайли – интересни бронзови елементи върху шкафа с котлоните, златиста мивка, зеленина, впечатляващ полилей с интересни форми.

Виж още: Направете малката кухня функционална и удобна с 4 лесни трика!


Рустик плот като перфектен акцент в кухнята

Ето една внушителна комбинация в интериорния дизайн, вплитаща в себе си два различни стила, почти до постигането на някакъв вид оксиморон, който обаче пефектно постига хармония и баланс в детайлите. Чисто бели мебели и плочки, комбинирани с рустик остров от тъмно дърво и паркет с подобен стил, създаващи внушителен контраст с непредивим характер. Хубавото на притежанието на плот с подобен стил е, че нито една драскотинка няма да си личи, а вместо това ще се превърне в поредния, напълно вписващ се белег от автентичното покритие на старинния плот.


А защо не и изцяло пременена в рустикален стил кухня?

Какво си представяте като чуете „селски стил“? Надяваме се именно това, което виждате на снимката – удобна и уютно подредена стаичка, в която материалите от естествен характер преобладават, в случая доброто старо и обичано от всички дърво. Такъв е и островът, разбира се, много напомнящ на онзи, който ви показахме в предишния абзац. Този път той служи и за кухненска маса, което го прави много практичен и комфортен за съвременните домакини. Ако ви харесва подобен стил или имате свои идеи, които бихте искали да осъществите, пуснете своята заявка още днес, за да изберете най-добрите професионалисти за изпълнението на своя проект.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
36 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта