Шкафове за обувки – видове и цени

Публикувано на 27/02/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 15/11/2018 | Видяно 8 163 пъти

Съхранението на обувките, както и тяхната подредба, е често срещан проблем, особено в домове с повече обитатели или при любители на модата и разнообразието. В този материал се постарахме да подберем и опишем най-разпространените видове шкафове за обувки - техните цени, предимства и недостатъци. Тази информация би могла да е от полза при обзавеждането на антре или дрешник, а ако не разполагате с такова – обособяването на място за подреждане на обувките. Без значение с колко пространство разполагате, добрият дизайн и правилният избор на мебели ще ви помогнат то да е максимално добре оползотворено. За нестандартни помещения препоръчваме като най-добро решение обзавеждането с мебели по поръчка, които идеално да пасват и да оформят интериора. Направете безплатна заявка тук и сравнете оферти на препръчани специалисти в България.


Обикновени рафтове за обувки

Ще започнем с класическия обикновен рафт като най-лесно за изпълнение решение за съхранението и подреждането на вашите обувки. Рафтовете се предлагат в най-разнообразни варианти и материали. Най-подходящи са ниските, с голямо пространство, на което лесно да се побират различни модели и размери обувки. Те най-често са изработени от метал или дърво, а цените им варират в зависимост от размерите и материала.

  • Към най-ниския ценови клас спадат обикновените дървени етажерки, чиито цени започват от около 20-40 лв. Те имат два рафта и вместимост около шест чифта обувки.
  • По-големите и тези с метална конструкция влизат в диапазон 40-80 лв. и най-често са с по три рафта и вместимост девет-десет чифта обувки. Подходящи са за помещения с ограничено пространство и са практични с това, че обувките са изложени на показ и се подреждат лесно. Недостатък е липсата на каквато и да било защита от прах, химикали и различни атмосферни условия.

Направи си сам: Шкафче за обувки от дървена щайга


Шкаф за обувки с падащи рафтове

Стандартните шкафове за обувки са със специален дизайн, който осигурява удобство и по-добра вместимост. Те се предлагат в най-разнообразни размери, материал и съответно – цени.

  • Най-обикновените шкафове от този тип са на цени между 40-50 лв. Те обикновено разполагат с две нива и вместимост около 8-10 чифта обувки.
  • По-големите варианти са в диапазона 80–200 лв. Предлагат се, разбира се, и цели системи, с много по-големи размери, които съответно са и по-скъпи.
  • В зависимост от цената тези шкафове имат различни характеристики – повече обем, по-голям брой рафтове, по-красива визия и т.н. Тяхното предимство е, че придават прибран и спретнат вид на помещението, поемат голям брой и различни по вид обувки и могат да се съчетаят с останалата част от интериора като дизайн, цвят, стил.

Направи си сам: Закачалка за антре от стара дървена врата


Цялостна система за съхранение

Ако имате възможност да обзаведете антрето си и да промените неговия дизайн, заложете на цялостна система за съхранение. Тези мебели имат много удобства и предимства. Освен шкаф за обувки, те най-често включват закачалка за палта, огледало, поставка за вещи и допълнителни чекмеджета. Това ще ви осигури комфорт и удобство в антрето.

  • Семплите варианти на подобен тип обзавеждане могат да се намерят за между 150-300 лв.
  • По-скъпите и оборудваните с повече екстри могат да достигнат до 800–1200 лв. в зависимост от нуждите и възможностите ви. За жалост тези системи са стандартни и не винаги могат да се впишат в специфичното пространство на вашия дом.

Добрата новина е, че винаги можете да опишете идеите и конкретните размери за вашето антре напълно безплатно тук, а сръчните дърводелци и майстори мебелисти да ви предложат най-оптималното и практично решение. Направете дома си уютен и удобен от самия вход с идеалното решение за съхранение на обувки.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта