Закачалка за антре от стара дървена врата

Публикувано на 31/10/2014 от Адриана | Последна редакция на 25/08/2016 | Видяно 16 793 пъти

Антрето е преходна зона, която ви посреща и изпраща всеки път, когато влизате или излизате от дома си. Затова всяко антре трябва да има закачалка за дрехи, шкафче за обувки и по възможност огледало. Ако бюджетът ви в момента е ограничен, не се притеснявайте, можете да използвате налични материали, които да въвете отново в употреба. Ще ви покажем как от две стари врати можете да си изработите практична закачалка с минимален бюджет. А ако имате друга идея, с която няма да се справите сами, потърсете дърводелец или специалист за изработка на мебели, който да се заеме с тази задача. В MaistorPlus.com можете да направите безплатно запитване към фирми и майстори, които са регистрирани в платформата, да сравните оферти от изпълнителите и да изберете най-подходящия вариант.

Вижте още: Шкафче за обувки от дървена щайга

Необходими материали:

  • 2 стари дървени врати
  • Старо чекмедже
  • Изтеглящ механизъм
  • Лепило за дърво
  • Закачалки
  • Безир, Грунд, Лак/Боя

Необходими инструменти:

  • Шкурка
  • Циркуляр
  • Отвертка
  • Бояджийска четка


Стъпка 1

За изработката на днешната закачалка ще са ви необходими 2 стари врати. Едната ще използвате за основа, а другата - за дървен материал. Започнете с тяхната подготовка. Изшкурете дървената повърхност, като се уверите, че сте махнали старата боя или лак.


Стъпка 2

С помощта на циркуляра отрежете две равни части от едната врата за странични облегалки. Залепете ги с лепило за дърво към основата или ползвайте съединителни планки и винтове. За целта обаче ще ви е необходим и винтоверт. По-лесният вариант е да използвате лепило и здраво да закрепите елементите един за друг.


Стъпка 3

Изрежете още 2 дъски с еднаква широчина и 1 по-тясна летва. Монтирайте дъските между страничните облегалки, а летвата - в най-горната част на основата като шапка. След това боядисайте в предпочитан цвят или лакирайте повърхността, ако искате да запазите естествения дървесен нюанс. Преди това не забравяйте да положите по 2 ръце безир и грунд.


Стъпка 4

Както видяхте по-рано между страничните облекалки се образува пространство за съхранение. Можете на това място да поставите кошници или затворени кутии. А ако желаете да направите още една крачка напред - сега е моментът да монтирате изтеглящия механизъм и чекмеджето. Него можете да използвате като шкафче за обувки.


Стъпка 5

За завършек по широчината или височината на вратата монтирайте закачалки, а в центъра й остава място точно за едно огледало. Персонализирайте вашето творение в зависимост от интериора и вкуса ви.

Вижте още: Боядисване на стая в 6 стъпки

Потърсете майстора в себе си и се погрижете за обзавеждането на вашето антре. Ако имате нужда от помощ за този или друг интериорен проект, направете безплатна заявка в MaistorPlus.com. Платформата ще ви предложи бърз и лесен достъп до изпълнители във вашия район. Сравнете офертите и репутацията им в сайта, за да изберете най-подходящия сред кандидатите.

Направи заявка

 

 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта